Nevydarený vstup juniorov do playoff

Juniori v prvých dvoch domácich zápasoch playoff proti Zvolenu zaváhali. Dorast kráča za víťazstvom v základnej časti. Starší žíaci AA sa budú hrať kvalifikáciu o účasť v záverečnom turnaji Majstrovstiev SR.

JUNIORI

Zverencom trénerskej dvojice Hreus - Babič ušiel začiatok prvého štvrťfinálového zápasu proti Zvolenu a už po 8 minútach prehrávali 0:2. Potom nevyužili tri presilovky a trest prišiel v druhej tretine v podobe ďalších dvoch inkasovaných gólov. Skorigovanie na 2:5 v záverečnej tretine už bolo iba kozmetickou úpravou konečného výsledku. 

V druhom zápase doplácali Slovanisti na časté vylúčenia, celkom ich mali až sedem, z toho sám Janča bol trikrát vylúčený v druhej tretine v rozpätí 10 minút. Súper ich prestrieľal aj vďaka presilovkám 47:24. Góly padil už v prvej tretine. Slovan sa ujal vedenia Luptákom, za hostí vyrovnával Podkonický. Duel napokon dospel až do samostatných nájazdov, rozhodujúci premenil Zvolečan Kukos.

Juniorka je tak v náročnej pozícii. V sérii hranej na tri víťazné zápasy si už nemôže dovoliť žiadne zaváhanie, pričom v stredu a štvrtok cestuje na ľad do Zvolena. Mimochodom v základnej časti oba zápasy vo Zvolene hladko vyhrala po výsledkoch 5:0 a 6:2.

DORAST

Dorastenci pod vedením trénerskej dvojice Macho - Obšut neohrozene kráčajú za obhajobou víťazstva v základnej časti. Štyri zápasy pred koncom majú pred druhým Trenčínom sedembodový náskok. Práve tieto dve mužstvá sa stretnú už najbližšiu sobotu v Bratislave a v prípade viťazstva bude Slovan defintívne víťazom základnej časti. Bezohľadu na výsledky vo zvyšných zápasoch si však Slovanisti už dávnejšie zabezpečili postup do finálového turnaja Majstrovstiev SR v Martine, kde budú obhajovať vlaňajší získ titulu. Cez víkend pridali dve víťazstvá v Poprade (6:4) a Martine (11:2), z lavičky ich koučoval aj Martin Štrbák, ktorý zaskočil za Michala Macha (operácia slepého čreva).

STARŠÍ ŽIACI AA

Starší žiaci trénerov Lišku a Kalináča cez víkend porazili tím HOBA Bratislava a potvrdili druhé miesto v skupine Západ za Duklou Trenčín. Pred posledným zápasom základnej časti proti Ružinovu tak majú istotu účasti na kvalifikácii o postup na záverečný turnaj Orange Mládežníckych majstrovstiev SR v Martine, kde sa stretnú s druhými tímami skupín Stred a Východ. Turnaj sa odohrá v dňoch 5.-7. apríla, tesne pred začiatkom finálového turnaja dorastu, starších žiakov AA a Pohára olympijských nádejí (starší žiaci A).


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar