Spoločenská zodpovednosť

HC SLOVAN Bratislava chce byť dobrým korporátnym občanom mesta Bratislava, ktoré reprezentuje vo svojom názve a hrdo nosí po celej krajine, ako aj v zahraničí.

Od svojho návratu do zrekonštruovanej domovskej arény Zimného štadióna Ondreja Nepelu klub realizoval viacero úspešných komunitných projektov a aktivít podporujúcich spoločenskú zodpovednosť.

Škola ide na Slovan

Je dlhodobý komunitný projekt pre školy Bratislavského kraja, zameraný na popularizáciu a propagáciu ľadového hokeja. Od jesene 2011 až doteraz sa vďaka tomuto projektu dostalo na hokej viac ako 8 tisíc detí v školskom veku z takmer 100 rôznych škôl.

Nádej pre deti (Slovan Fights Cancer)

Je charitatívny projekt počas vybraného domáceho zápasu HC SLOVAN (zvyčajne okolo dátumu 4. február) zameraný na pomoc a podporu pre detských onkologických partnerov.

Počas rokov trvania tohto projektu sa Slovanu podarilo vyzbierať vyše 80 tisíc eur, ktoré boli použité na zlepšenie podmienok detí s onkologickým ochorením na Klinike detskej hematológie a onkológie na Kramároch, najmä v spolupráci s neziskovou organizáciou Deťom s rakovinou, n.o.

Za každú strelu jeden strom

Vysadili mladí hokejisti – starší žiaci Slovana – vo Vysokých Tatrách. V našich veľhorách sa zastavili na ceste domov z majstrovstiev Slovenska, kde získali strieborné medaily.

Aktivitu vymysleli spolu so svojimi rodičmi a Tatrám tak darovali 1 300 mladých stromčekov.

Vianočná kvapka krvi

Je tradičné podujatie, ktorého organizátorom je Hlavné mesto SR Bratislava v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou SR.

Hokejisti HC SLOVAN sa ako dobrovoľní darcovia krvi viackrát zúčastnili, navyše ich vydražené dresy v hodnote niekoľko tisíc eur pomohli prežiť Vianoce v teple domova viacerých detským pacientom.

V siedmom nebi

V obľúbenej relácii Vila Rozborila na TV JOJ, ktorej cieľom je splniť sen a potešiť ľudí, ktorí nemali v živote veľa šťastia, mal HC SLOVAN Bratislava niekoľkokrát tú česť byť partnerom a realizátorom splneného.

Jednou z pamätných epizód bol výlet malého chlapčeka a jeho starého otca lietadlom s hokejistami Slovana na zápas KHL do Petrohradu.

Neváhajte nás kontaktovať

HC SLOVAN Bratislava je trvalo otvorený akémukoľvek dobrému nápadu, aktivite, projektu, či partnerstvu, ktoré urobia život v našej komunite pre jej ľudí lepším, pohodlnejším alebo radostnejším.

Ak máte alebo viete o takomto nápade, neváhajte nás kontaktovať:

HC SLOVAN Bratislava a.s.
úsek marketingu a komunikácie
Milan Vajda
E-mail: milan.vajda@hcslovan.sk