Mladí Slovanisti v repre výberoch počas Vianoc

Počas koncoročných sviatkov boli v permanencii v reprezentačných mládežníckych výberoch viacerí mladí hráči HC SLOVAN Bratislava.

Najväčšsia pozornosť bolo pochopiteľne upriamená na vystúpenie juniorov na MS do 20 rokov v kanadských mestách Halifax a Moncton. Cesta jedného z najsilnejších výberov Slovenska v tejto kategórii za posledné roky napokon skončila vo štvrťfinále, v ktorom podľahli domácej favorizovanej Kanade 3:4 po predĺžení. Na turnaji odohrali päť zápasov, v ktorých dvakrát zvíťazili, dvakrát prehrali po predĺžení, resp. nájazdoch a raz v riadnom hracom čase.

Z hráčov Slovana napokon do šampionátu zasiahli útočníci Alex Šotek (2004) a František Dej (2005), ktorí nastupovali zväčša v treťom, resp. štvrtom útoku. Obranca Boris Žabka nakoniec neprešiel záverečným "cutom" zostavy. Dej nastúpil do všetkých piatich zápasov, nepripísal si však v nich žiadny bod. Šotek hral štyrikrát a na konte má jednu asistenciu. Obaja skončili turnaj s jedným plusovým bodom.

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov strávila koniec rokov na dobre obsadenom turnaji vo švajčiarskom Zuchwile. Slovan zastupovali brankár Damian Slávik, obranca Tomáš Královič a útočník Roman Kukumberg. Vzhľadom na zdravotné problémy nemeckého výberu s covidom napokon Slováci na turnaji odohrali tri zápasy. V prvom zdolali domáce Švajčiarsko 4:1, potom podľahli Česku 2:5 a v poslednom dueli tesne prehrali s Fínskom 1:2. Královič a Kukumberg nastúpili do všetkých troch zápasov. Talentovaný útočník Slovana navyše skóroval po jednom góle v prvých dvoch zápasoch.

Aj slovenská šestnástka strávila sviatky na atraktívnom turnaji v zahraničí. Vo fínskych mestách Imatra a Lappeenranta v provincii Karélia odohrali v rozpätí necelých 80 hodín štyri náročné zápasy proti Nemecku, Švajčiarsku, Fínsku a Česku. Do sveta letí predovšetkým triumf nad domácou reprezentáciou 6:3. Mladí zverenci trénera Králika tiež s prehľadom zdolali Nemecko 4:1 a tesne podľahli Švajčiarom (1:2). V rozhodujúcom zápase mohli v prípade víťazstva nad Českom oslavovať prvenstvo na celom turnaji, v zápase však gól nedali a prehrali 0:4. Z mladých Slovanistov obranca Patrik Rusznyák (0+1) a útočník Adam Saloň (0+3) odohrali všetky štyri zápasy. Brankár Roberto Henriquez chytal v zápasoch proti Švajčiarsku a Česku.

Všetci mládežnícki reprezentanti sa v závere tohto týždňa zapoja vo svojom klube do mládežníckych líg vo svojich kategóriách, ktoré po vianočnej prestávke pokračujú ďalším kolom.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar