Mládež tesne pred vrcholom sezóny

V minulom ročníku sa Slovan tešil z titulu vo všetkých troch kategóriách, v ktorých sa oficiálne udeľujú - v juniorke, v doraste a v starších žiakoch AA. Sezóna 2023/24 čoskoro vrcholí playoff a finálovými turnajmi, ktorých hostiteľom bude tentoraz Martin. Slovan má stále šancu na obhajobu titulov.

JUNIORI

V extralige juniorov patria zverenci Michala Hreusa medzi hlavných spolufavoritov na titul, tesne pred koncom základnej časti sú na druhom mieste tabuľky so ziskom 96 bodov, s trojbodovou stratou na MMHK Nitra. Do konca základnej časti ich čaká ešte duel s tretími Baranmi z Banskej Bystrice. Slovan už však má istotu druhého miesta. V playoff ich tak budú čakať rovesníci zo Zvolena.

Jedným z najlepších brankárov súťaže je Slovanista Roberto Leonardo Henriquez, ten má 93,81 % úspešnosť zákrokov.

DORAST

Tímu Michala Macha sa darí o čosi viac ako juniorom. Tí dve kolá pred koncom základnej časti bez ohrozenia kraľujú vo svojej súťaži. Po 40 odohraných zápasoch vrátane nadstavby majú bilanciu 35 výhier, z toho 3 po predĺžení. Len trikrát prehrali v riadnom hracom čase a dvakrát po predĺžení. Dorastenci Slovana majú na konte 104 bodov a istotu účasti na finálovom turnaji, ktorý sa odohrá v Martine.

V tejto kategórii belasí ovládli aj tabuľku produktivity. Vedú Matej Stankoven a Timur Trebula so 61 bodmi. Len o štyri body menej má Matúš Válek.

STARŠÍ ŽIACI AA

Treťou kategóriou, v ktorej sa udeľuje národný majstrovský titul, sú starší žiaci AA. Tí sú v nadstavbovej časti na druhej pozícii so 17 bodmi. Na nej sa musia zverenci Romana Lišku udržať, ak chcú pomýšľať na postup na finálový turnaj. Pred nimi sú však ešte štyri náročné stretnutia, potom ich s najväčšou pravdepodobnosťou bude čakať baráž s inými tímami z druhých miest z regionálnej tabuľky Východ a Stred. Na priamy postup už nemajú šancu, pretože prvý Trenčín má pohodlný 12-bodový náskok. 

Najproduktívnejším Slovanistom v tomto ročníku je Matej Hasaj so 41 bodmi (14+27).
 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar