Juniori vypadli, dorast na Final Four do Martina

Juniorka Slovana, ktorá obhajovala majstrovský titul z vlaňajšej sezóny, sa so súťažou rozlúčila už vo štvrťfinále. Nestačila Zvolenu, ktorý bol po dlhodobej časti na 7. mieste v sérii hranej na tri víťazné zápasy (1:3).

Juniori museli doháňať manko z úvodných dvoch domácich zápasov. V prvom dueli na ľade Zvolena juniorku posilnil brankár Háronik a útočníci Volkov a Olos, ktorí už v priebehu sezóny nastupovali za Modré krídla Slovan. Belasí si rozhodujúci náskok urobili v druhej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Pritom vstup do zápasu mali opäť zlý, už v 21. sekunde sa presadil domáci Myšiak. Vo zvyšnom priebehu bol Slovan strelecky aktívnejší a zápas dotiahol do víťazného konca po výsledku 2:5.

Vo štvrtom zápase bolo až do 51. minúty vyrovnané skóre 2:2, keď oba góly Slovana dával najproduktívnejší hráč Benjamín Pšenko. Domáci rozhodli v presilovke necelých 9 minút pred koncom tretej časti hry. V závere už iba upravil na konečných 4:2 v neprospech Slovana Gron. Vypadnutie vo štvrťfinále je pre juniorov veľkým sklamaním, ambície tímu vedeného trénermi Hreusom a Babičom boli po zisku vlaňajšieho titulu podstatne vyššie. V základnej časti Slovan svojho súpera porazil vo všetkých štyroch vzájomných zápasoch, avšak playoff opäť ukázalo, že je inou súťažou.

Neveľmi úspešný víkend majú za sebou aj dorastenci. Tí sa v sobotu stretli doma v priamom súboji o víťazstvo v základnej časti s Duklou Trenčín. Zápas mal veľm podobný priebeh ako štvrťfinálový duel seniorov proti Košiciam. Hostia o svojom víťazstve 4:2 rozhodli až v záverečnej desaťminútovke. Tým skresali náskok Slovana na prvom mieste na 4 body. V nedeľu Slovan zvíťazil nad tímom Vlci Žilina 5:0. Pred posledným dvojkolom počas nasledujúceho víkendu, ktoré Slovan odohrá na východe republiky v Košiciach a Spišskej Novej Vsi, potrebuje Slovan víťazstvo aspoň v jednom zápase za predpokladu, že Trenčín bude stopercentný. V takom prípade by zverenci trénerov Macha a Obšuta obhájili víťazstvo v základnej časti z minulej sezóny. O majstrovi SR sa však bude rozhodovať až vo finálovom turnaji v apríli v Martine, do ktorého sa okrem Slovana a Trenčína prebojovala aj Nitra a Zvolen.

Do Martina pocestuje aj kategória Starší žiaci AA trénerov Lišku a Kalináča. V skupine Západ obsadila konečné 2. miesto za Duklou Trenčín, ktoré cez víkend potvrdila víťazstvom 4:3 na ľade konkurenčného HK Ružinov '99. V Martine sa taktiež hrá finálový turnaj o majstra SR v tejto kategórii. Automatickú účasť majú víťazi troch regionálnych skupín, ktorými sú Trenčín, Banská Bystrica a Košice. Slovan bude o poslednú miestenku do finálového turnaja bojovať v kvalifikácii s Martinom a Popradom.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar