Juniori HC SLOVAN Bratislava sú majstrami SR!

V treťom zápase finálovej série playoff zvíťazili v Trenčíne nad domácou HK DUKLA 2:1 po predĺžení a celkovo na zápasy 3:0.

HK DUKLA Trenčín - HC SLOVAN Bratislava 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 10. Blicha Matej - 37. Bubica Maximilian, 64. Šotek Alex
Návšteva: 813 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie

Zverenci trénerov Michala Hreusa a Mareka Babiča tak napodobnili predchádzajúce triumfy v tejto kategórii z rokov 2013 a 2016, ktoré získala trénerska dvojica Miroslav Mosnár a Jozef Pethö. Celkom získal Slovan v juniorskej kategórii piaty majstrovský titul v ére samostatnosti.

Aj tretí zápas finále play off mal podobný priebeh, ako predchádzajúce dva v Bratislave. Obe mužstvá sa spoliehali na výborné výkony svojich brankárov (Vereš - Gadžijev). V prvej tretine boli o čosi strelecky aktívnejší domáci, ktorí sa ujali vedenia po góle Blichu. V druhej časti sa presadil Slovan, ktorý využil svoju jedinú presilovku. Už po dvanástich sekundách sa trafil Maximilián Bubica a vyrovnal na 1:1. 

Zápas tak dospel do predĺženia, v ktorom sa v 64. min. vydarila akcia trojici Žabka, Ožvald, Šotek a posledný menovaný strelou z prvej z ľavého krídla rozhodol o víťazstve v zápase a zároveň o zisku majstrovského titulu. Potom už mohli naplno prepuknúť oslavy na ľade, ako aj v hľadisku v sektore fanúšikov Slovana.

Juniori pridali k predchádzajúcim titulom dorastencov a starších žiakov AA tretí tohtoročný majstrovský titul pre Slovan, čím iba dovŕšili takmer dokonalú sezónu mládeže Slovana. Iba druhý raz v modernej histórii slovenského hokeja sa stalo, že tituly v troch najdôležitejších mládežníckych kategóriách patria jednému klubu. V sezóne 2014/15 sa to podarilo práve trenčianskej Dukle. Slovan to dosiahol po prvý raz vo svojej histórii, čím potvrdil výbornú prácu s mládežou od nástupu nových majiteľov klubu v lete 2020.

Káder HC SLOVAN Bratislava juniori v sezóne 2022/23

Brankári: Šichabutdin Gadžijev, Alexandr, Marossy, Damian Slávik, David Pohanka

Obrancovia: Volodymyr Volkov, Jakub Melilkant, Fabian Andrej Ličko, Luca Krakovský, Alex Robert Bíly, Tomáš Královič, Boris Žabka, Richard Marko, Ján Marušinec, David Mrva, Robert Bertok, Oliver Jurčo, Maxim Petras, Matej Sabo

Útočníci: Maxim Mamonov, Lucas Jendek, Matej Ján Lupták, Innocent Hečko, Adam Kurty, Benjamín Pšenko, Šimon Hamer, Michal Adamčík, Samuel Krčmár, Maximilián Bubica, Václav Trubač, Maximilián Olos, Miroslav Šatan, František Dej, Alex Šotek, Michal Jasenec, Matúš Jonáš, Antonio Ožvald, Richard Petráš, Samuel Bohoš.

Tréneri: Michal Hreus, Marek Babič


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar