Bohaté zastúpenie belasých v mládežníckych reprezentáciách

Počas februárovej reprezentačnej prestávky má Slovan v národnom výbere Slovenska niekoľko hráčov.

V kategórii do 18, respektíve 19 rokov sa reprezentácia Slovenska predstaví na Turnaji Vlada Dzurillu, ktorý sa uskutoční v termíne 7. až 11. februára v Poprade. Vo výbere SR 18 sú zo Slovana Andrej Fabuš, Martin Haronik, Fabian Andrej Ličko a, Miroslav Šatan.

Do mužstva Slovensko do 19 rokov si tréner Ivan Feneš vybral Tomáša Kráľoviča a Patrika Masnicu. Druhý menovaný však pre zranenie v dolnej časti tela do Popradu nepôjde.

Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov absolvuje vo februári prípravný trojzápas proti nemeckým rovesníkom. Hlavný tréner Ivan Králik si berie do svojho výberu zo Slovana Roberta Leonarda Henriqueza, Samuela Slováka a Tomáša Tomaškoviča. 

Vo výbere SR 16 sa objaví Slovanista Jakub Floriš. Toho čaká Turnaj 4 krajín v Romanshorne vo Švajčiarsku.

Slovan má zastúpenie aj v ženskom hokeji.  Hokejistky Kristínu Šimnovú a Alžbetu Šulíkovú čaká pred bojom o návrat do A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta domáca turnajová skúška s kvalitným obsadením. Na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove odohrajú štyri duely, z toho jeden testovací proti chlapčenskému výberu HOBA Bratislava a tri turnajové proti Maďarkám, Nórkam a Francúzkam. 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar