Slovan využije čas do playoff na vyčistenie hláv a kvalitný tréning

Slovan Bratislava vstúpi do playoff z druhého miesta dvomi domácimi zápasmi v piatok a sobotu 17.-18. marca. Súpera určí baráž mužstiev na 7. až 10. mieste po základnej časti, ktorá začína už v stredu 8. marca.

Hráči dostali bezprostredne po nedeľnom nevydarenom závere základnej časti trojdňové voľno.  Tréningový proces zameraný na čo najlepšiu prípravu na play off začnú opäť vo štvrtok 9. marca.

Niektorí hráči využijú najbližšie dni na krátky oddych a vyčistenie si hláv po zbabranom konci základnej časti. Viacerým príde prestávka vhod, aby si doliečili choroby a zranenia. Do posledných zápasov kvôli chorobám nenastupovali v stopercentnom stave Gachulinec, Scherbak, ani Takáč. Viróza obchádzala aj Harrisa. V rodine Matta MacKenzieho zase očakávali prírastok a hráč bol časťou svojej mysle pri partnerke. Do zápasov by sa chceli od prvého štvrťfinále vrátiť aj dlhšie zranení Matoušek a Haščák. Jediným hráčom, ktorý pravdepodobne nestihne štvrťfinále a k dispozícii bude najskôr na semifinále v prípade postupu, je Adam Lukošík. Samozrejme, všetci budeme veriť, že sa nič nepredvídané už nestane počas nasledovných tréningov.

Naposledy bol Slovan kompletný ešte v zápase hokejovej Ligy majstrov 8. septembra na ľade neskoršieho celkového víťaza Tappara Tampere (0:2). V tomto zápase utrpel zlomeninu na ruke Milan Kytnár a začali sa tiež problémy s krčnou chrbticou prvého centra Williama Rapuzziho, ktoré napokon vyústili do predčasného ukončenia zmluvy. Ani v Oltene v druhej švajčiarskej lige, kam Rapuzzi pred Vianocami prestúpil, však jeho zdravotné problémy nepominuli. Z 22 zápasov mohol nastúpiť iba do piatich s bilanciou dve asistencie. 

Jedinými dvomi hráčmi Slovana, ktorí zasiahli do všetkých 50 zápasov, sú kapitán Michal Sersen a krídlo prvého útoku Liam Pecararo. Pár zápasov vynechali Harris, MacKenzie, Takáč a Golian. Ako je vidieť, napriek častým zraneniam a chorobám, ktorých frekvencia sa dá porovnať s komplikovanou sezónou 2020/21, absencie sa vyhýbali práve členom prvej formácie.

Súperom Slovana vo štvrťfinále bude jeden z trojice HK Dukla Ingema Michalovce, HK Poprad alebo HK DUKLA Trenčín. O vzájomnej bilancii s každým z týchto mužstiev sme písali v predchádzajúcom článku.

Program štvrťfinále je nasledovný:

piatok 17.3. o 18:30 h doma
sobota 18.3. o 18:00 h doma

utorok 21.3. vonku
streda 22.3. vonku
piatok 24.3. doma (prípadný piaty zápas)
nedeľa 26.3. vonku (prípadný šiesty zápas)
utorok 28.3. doma (pripadný rozhodujúci siedmy zápas)

Vstupenky na úvodné dva domáce zápasy sú v predaji v sieti Ticketportal alebo na predajných miestach Zimný štadión Ondreja Nepelu a OC Central, vrátane zvýhodnenej dvojvstupenky na oba zápasy, pri ktorej fanúšik ušetrí približne 20% z celkovej ceny.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar