Michal Sersen: "Najťažšia sezóna."

Napokon to vyšlo tak, že pre kapitána HC SLOVAN Bratislava Michala Sersena bol posledný zápas sezóny jubilejným osemstým v drese Slovana. Ďalšie k tomuto okrúhlemu číslu môže pridať už iba v novej sezóne.

Pre Slovan to zďaleka nebola dobrá sezóna. Krátko pred Vianocami - po nástupe trénerskej dvojice Peter Oremus a Andrej Kmeč - bol dokonca iba štyri body od posledného Humenného a hrozil mu priamy boj o zotrvanie v extralige. Ešte aj tri zápasy pred záverom základnej časti Slovan atakoval svoje historicky najhoršie umiestnenie v extralige od roku 1993. Tým napokon naďalej zostáva 7. miesto so ziskom 76 bodov (z 54 zápasov) v sezóne 2005/06, rok po skvelom triumfe v lockoutovej sezóne.

Mimochodom, aj vtedy Slovan narazil vo štvrťfinále na Košice a podľahol im 0:4 na zápasy, Košice vzápätí v semifinále vypadli s Popradom taktiež po sérii 0:4 na zápasy... Svoj jediný majstrovský titul vtedy získala Žilina, ktorá bola po základnej časti o jednu priečku a štyri body pred Slovanom.

Michal Sersen sa do Slovana vrátil v lete toho roku po trojročnom pôsobení v zámorskej juniorskej súťaži QMJHL. Priznáva, že práve skončená sezóna bola pre neho zrejme najťažšou v kariére.

"Udialo sa u nás počas základnej časti veľa vecí, ale to teraz nejdem hodnotiť. V sérii sme boli Košiciam vyrovnaným súperom. My sme ale hrali hokej a oni play-off hokej, to rozhodlo. Mali sme neskutočne veľa oslabení, čo sa v play-off nemôže stávať. Robili sme aj naivné a lacné chyby, ktoré ich dostali na koňa a boli sme málo efektívni. Využívali naše chyby, niektoré góly sme im aj darovali. Treba však uznať, že postúpili zaslúžene.“

Po príchode súčasnej trénerskej dvojice sa Slovan dokázal vzchopiť, zlepšenou hrou sa postupne posúval vyššie v tabuľke, aby napokon obsadil konečné piate miesto. Nie je žiadnou náhodou, že obrat na druhý sviatok vianočný 26. decembra naštartoval aj návrat Michala Sersena do zostavy. Kapitán predtým vyše dva mesiace nehral, koncom októbra sa musel podrobiť operácii pruhu.

„Bolo neprípustné, že sme boli v tom čase iba štyri body od posledného miesta. Vyvrcholením toho celého je teraz vypadnutie v prvom kole playoff. Jednoducho, doháňali sme niečo, čo sme stratili a pokazili na samom začiatku a tam bolo toho veľa zlého. Bola to pre mňa suverénne najťažšia sezóna. Takto som do sezóny ešte nevstupoval. Naozaj, herne sme sa trápili. Po Vianociach prišlo k zlepšeniu, ale bolo to ďaleko k spokojnosti,“ zhodnotil Michal Sersen.

Po poslednom zápase tradične poďakoval fanúšikom za priazeň. Zobral si moderátorov mikrofón a v krátkom príhovore ocenil ich podporu aj v ťažkých zápasoch počas sezóny. Na otázku, či to bol jeho posledný zápas v drese Slovana odpovedal:

„Uvidíme.“


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar