Šatan je späť!!

HC SLOVAN Bratislava sa definitívne dohodol s Miroslavom Šatanom na spolupráci do konca aktuálnej sezóny. Zmluvu by mali podpísať ešte počas tohto víkendu a vzápätí ju poslať na registráciu do centrálnej hráčskej matriky KHL v Moskve.


Pre hcslovan.sk to potvrdil generálny manažér Maroš Krajči: „S Mirom sme sa dohodli na všetkom podstatnom. Do Bratislavy priletí v najbližšom možnom termíne tak, aby trénerovi Čadovi mohol byť k dispozícii čo najskôr počas nadchádzajúcej domácej decembrovej série.“

Miroslav Šatan naposledy nastúpil za Slovan pred viac ako rokom v sobotu 3. novembra 2012 v pražskej Tipsport Aréne proti HC Lev Praha. Po tvrdom zákroku Zdena Cháru v 10. minúte druhej tretiny musel zo zápasu odstúpiť a od toho momentu neodohral na klubovej úrovni žiadny zápas. Po niekoľkomesačnej liečbe a rehabilitácii nastúpil až v reprezentačnom drese Slovenska na MS vo Fínsku a Švédsku v máji tohto roku, kde odohral všetkých 8 stretnutí s bilanciou 1 gól a 2 asistencie.

Miroslav Šatan prichádza do známeho a v podstate domáceho prostredia. V predchádzajúcich dvoch sezónach viedol bratislavské mužstvo ako jeho kapitán, pričom sezónu 2011/2012 zakončil ziskom majstrovského titulu ako najproduktívnejší hráč play off. Vlani až do komplikovaného zranenia odohral za Slovan 21 zápasov v KHL, v ktorých si pripísal 12 bodov.

Príchod Mira Šatana práve v tejto fáze sezóny príde Slovanu viac ako vhod. Z posledného tripu na Západnej Sibíri si okrem troch prehier v rade priviezol aj nepríjemné zranenia troch kľúčových útočníkov – Michala Vondrku, Juraja Mikúša a Romana Kukumberga. V posledných dňoch sa pravidelné kontakty medzi Šatanom a manažmentom Slovana ešte zintenzívnili, aby vyvrcholili do vzájomnej dohody. Šatan sa od júna zdržiaval vo svojom druhom domove na Long Islande v USA, kde  sa v posledných mesiacoch pripravoval individuálne. Podľa vlastných slov sa cíti veľmi dobre a je schopný takmer okamžite naskočiť do náročného zápasového kolotoča KHL. Belasých pritom práve v období na prelome rokov čakajú kľúčové zápasy, najmä v domácom prostredí, ktoré môžu výraznou mierou napovedať o ambíciách mužstva zopakovať si vlaňajšie účinkovanie v play off. Do konca základnej časti zostáva ešte 24 zápasov, hrá sa teda o 72 bodov, pričom bodové rozdiely medzi mužstvami Západnej konferencie od 7. miesta nie sú veľké.Miroslava Šatana vítame späť v tíme Slovana a tešíme sa na jeho neopakovateľné hokejové majstrovstvo, ktoré už takmer dve desaťročia rozdáva priaznivcom hokeja.

Doterajšie vrcholy kariéry Miroslava Šatana:
1994: najlepší strelec ZOH v Lillehammeri s 9 gólmi
1995: premiéra v NHL v drese Edmontonu Oilers
2000: najproduktívnejší hráč MS v Petrohrade, strieborná medaila z MS, účastník All Stars zápasu NHL
2002: majster sveta, najproduktívnejší hráč MS, MVP celého turnaja
2003: bronzová medaila z MS, účastník All Stars zápasu NHL
2005: víťaz extraligy s HC SLOVAN
2009: víťaz Stanley Cupu s Pittsburgh Penguins
2012: strieborná medaila z MS v Helsinkách, víťaz extraligy s HC SLOVAN


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar