Zigo a Matoušek s novou zmluvou

OBAJA ÚTOČNÍCI PREDĹŽILI SO SLOVANOM ZMLUVY DO KONCA SEZÓNY 2022/23 S OPCIOU NA ĎALŠÍ ROK.

Tomáš Zigo prišiel do Slovana v lete 2019 po návrate klubu z KHL. Počas posledných troch sezón odohral v belasom drese 110 zápasov, ďalších 29 pridal v sezóne 2016/17, keď mužstvo účinkovalo v KHL. V zápasoch za Slovan zaznamenal celkom 87 bodov, skvele mu vyšla najmä prvá sezóna v Slovane so 49 bodmi, keď vytvoril úderný ofenzívny pár s českým krídlom Jindřichom Abdulom.

Jeho nerozlučná dvojička Tomáš Matoušek je v Slovane rovnako od leta 2019. Sezónu 2020/21 začal v Michalovciach, ale ešte pred Vianocami sa vrátil do Slovana. V hlavnom meste odohral 101 zápasov, v sezóne 2013/14 si taktiež v 20 zápasoch zahral nadnárodnú KHL. Celkovo si počas tohto obdobia pripísal na svoje konto 18 bodov.

"Som veľmi rád, že sme sa s oboma útočníkmi dohodli na predĺžení spolupráce. Sú to výborné typy do kabíny, víťazné povahy, jednoducho hráči, ktorých by každé mužstvo chcelo mať radšej na svojej súpiske, ako hrať proti ním. Po hokejovej stránke je ich silnou vlastnosťou hra v predbránkovom priestore, sú použiteľní v special teams a sú schopní skórovať v dôležitých pasážach hry," povedal na margo podpisu nových zmlúv s oboma hráčmi generálny manažér HC SLOVAN Bratislava Maroš Krajči.

Slovan priebežne rokuje aj s viacerými ďalšími hráčmi súčasného kádra o predĺžení kontraktov. CIeľom je, aby základ mužstva pre ďalšiu sezónu bol jasný a zazmluvnený hneď od samého začiatku prípravy na nový hokejový ročník.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar