Výstava Hokej menom Slovan

Nenechajte si ujsť výstavu Hokej menom Slovan!

Výstava Hokej menom Slovan je otvorená v Stálej expozícii prof. Vladimíra Černušáka aj počas letných mesiacov (Junácka 6, Bratislava). Pre návštevníkov výstavy sú pripravené súťaže. V júli sa bude hrať aj o vstupenky na Dunajský pohár, na ktorom sa predstavia aj Sparta Praha, HC Davos a Lukko Rauma. Všetky súťažné lístky budú zároveň zaradené do hlavného žrebovania na konci septembra o dve celosezónne permanentky a zápasový dres HC Slovan Bratislava pre sezónu 2022/2023.

Návštevníci si na výstave môžu pozrieť aj originálne hrané dresy z rôznych období, medaily za umiestnenie vo federálnej lige, hrané hokejky, korčule a iné časti výstroja našich bývalých hráčov. Okrem autentických zbierkových predmetov si návštevníci môžu pozrieť 25 krátkych filmov s unikátnymi archívnymi zábermi z minulosti nášho klubu. Časť sa venuje histórii klubu, časť najslávnejším hráčom a trénerom Slovana. Autorom dokumentov je Stanislav Štefánik.

V pondelok 4. júla vyžrebovali hokejisti HC Slovan Bratislava Andrej Golian, Samuel Hlavaj, Adam Lukošík a Michal Beňo počas podpisovej akcie a fotografovania s majstrovskou trofejou v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea štyroch výhercov. V najbližších dňoch ich budú kontaktovať pracovníci múzea a zašlú im aj ceny.

Výstava Hokej menom Slovan je pre individuálnych návštevníkov otvorená do konca septembra v sobotu, nedeľu a v pondelok od 12.00 do 17.00 h. V utorok, stredu a vo štvrtok od 9.00 do 15.00 h môžu výstavu navštíviť vopred nahlásené organizované skupiny, tábory či športové kluby.

zdroj: olympic.sk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar