Vyrovnaný duel rozhodli až samostatné nájazdy

HC SLOVAN odohral proti HC Davos výborný zápas, v ktorom siahal na výhru. Švajčiarsky celok však v hre bez brankára vyrovnal a po zvládnutí nájazdoc získal aj druhý bod.

HC SLOVAN Bratislava - HC Davos 3:4sn (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 9. Beňo, 30. Harris, 49. Kytnár – 1. Ambühl, 11. Ambühl, 59. Ambühl, rozh. nájazd. Bristedt

Góly a asistencie: 9. Beňo (Harris), 30. Harris (Fominykh, Baroš), 49. Kytnár (Takáč, Fominykh) – 1. Ambühl (Corvi), 11. Ambühl (Corvi, Nordström), 59. Ambühl (Fora, Corvi), rozh. náj. Bristedt

HC SLOVAN Bratislava: Baroš (Hlavaj) – Valach, Ackered, MacKenzie, Beňo, Maier, Golian, Sersen – Haščák, Rapuzzi, Pecararo – Fominykh, Harris, Takáč – Minárik, Matoušek – Lukošík, Kytnár, Šotek -. Kukumberg
HC Davos: Senn (Aeschlimann) – Nygren, Jung, Fora, Dahlbeck, Egli, Wellinger, Barandun, Paschoud – Ambühl, Corvi, Nordström – Stránský, Rasmussen, Bristedt – Wieser, Prassl, Nussbaumer – Schmutz, Canova, Heinen

Rozhodca: Novák, Hronský – D. Konc ml., Jedlička

Proti favorizovanému švajčiarsku súperovi nezačal Slovan dobre. Hne’d v prvom striedaní belasí prehrali s=uboj o puk pri vlastnej striedačke a nikým nebránený Ambühl sám pred Barošom strelil prvý gól zápasu. Hra sa následne vyrovnala. V 9. minúte sa v útočnom pásme usadila druhá formácia, Harrisov nastrelený puk, gólman len vyrazil a z následnej dorážky sa radoval Michal beňo -1:1. Nerozhodný stav však vydržal len dve minúty. Bol to opäť Ambühl, ktorý nestrážený nedal barošovi šancu.

V druhej časti hry boli Slovanisti aktívnejší. Snažili sa o vyrovnanie výsledku, čo sa napokon podarilo harrisovi. Z prečíslenia dva na jedna sa rozhodol vystreliť a nedal brankárovi Sennovi šancu. Slovanisti pokračovali v dobrom výkone, čo korunoval v presilovej hre Kytnár, ktorý sa najlepšie zorientoval pred bránkoviskom. Keď sa už zdalo, že Slovan dokráča za víťazstvom, úradoval opäť veterán Ambühl, ktorý minútu pred koncom vyrovnal.

V predĺžení gól nepadol, v samostatných nájazdoch boli úspešnejší hráči Davosu, ktorý prekonali baroša dvakrát, kým naši hráči ani raz.

Úvodný zápas druhehé hracieho dňa priniesol výhru Sparty nad Lukko Rauma, rovnako po samostatných nájazdoch po výsledku 3:2. 

 

SPARTA PRAHA - LUKKO RAUMA 3:2 PP A SN (0:2, 2:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 21. Sobotka, 34. Jandus, rozh. nájazd: Ton – 4. Kainulainen, 12. Mattila


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar