V stredu doma proti Rapperswill-Jona Lakers

V stredu sa Slovan predstaví v poslednom domácom zápase hokejovej ligy majstrov proti švajčiarskemu celku Rapperswil-Jona Lakers. Vstupenky zakúpené na tento zápas platia aj na zápas Modrých krídel Slovan v Tipos SHL proti Spartaku Dubnica, ktorý začína už o 16:00 h!

V piatom zápase tohtoročnej Champions Hockey League nastúpime proti stabilnému účastníkovi najvyššej švajčiarskej súťaže NLA. Klub Rapperswil-Jona Lakers reprezentuje rovnomennú dvojobec, ktorá vznikla iba v roku 2007 zlúčením obcí Rapperswil a Jona nachádzajúcich sa na severozápadnom brehu Zürišského jazera v kantone Sankt Gallen. Celkom tu žije 26 tisíc obyvateľov.

SC Rapperswil-Jona Lakers sa v hokejovej lige majstrov v tomto roku predstavuje vôbec po prvý raz vo svojej histórii. V úvodných štyroch zápasoch so súpermi, s ktorými sa stretol v základnej skupine aj Slovan, dokázali vyhrať v poslednom z nich. Na ľade fínskeho veľkoklubu Tappara Tampere zvíťazili 3:2 po predĺžení. V tabuľke tak majú tri body, keď v Mníchove získali bod po prehre v predlžení. 

Švédsky tréner Stefan Hedlund sa vlani stal koučom roka v NLA. V tíme sú mu k dispozícii dvaja bývalí hokejisti Jokeritu Helsinki, dánsky internacionál Nicklas Jensen (vlani 34 bodov v KHL) a americký útočník Jordan Schroeder (29 bodov v KHL). Výraznou postavou obrany je kanadský bek Maxim Noreau. Najznámejšou tvárou v tíme zo Švajčiarska je český reprezentant Roman Červenka, ktorý už v novej sezóne 2022/2023 stihol v 8 zápasoch nazbierať 10 bodov. (2+10). Fantastickú sezónu mal aj vlani, bol najproduktívnejším hráčom mužstva a na MS vo Fínsku dokonca ovládol tabuľku produktivíty všetkých hráčov so skvelými 17 bodmi z 10 zápasov. Aj vďaka nemu sa českému výberu podarilo ukončiť desaťročné čakanie na cenný kov zo svetových šampionátov.

Domáci zápas začína netradične o 20:00 h z dôvodu európskych vysielacích práv. Ešte predtým nastúpia na domáci zápas Tipos SHL Modré krídla Slovan proti TSS Group Spartak Dubnici (16:00 h). Vstupenky na večerný zápas platia aj na tento zápas. Vstupenky v predaji v sieti Ticketportal.

Záverečný zápas v skupine odohráme v Rapperswile o týždeň neskôr v utorok 11. októbra o 19:30 h.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar