V samom závere základnej časti doma proti Novým Zámkom

Na HC SLOVAN Bratislava čaká posledný domáci zápas základnej časti Tipos extraligy, v ktorom privítame HC MIKRON Nové Zámky. Budeme mať po zápase možnosť aspoň symbolicky sa potešiť s Pohárom Dušana Pašeka za víťazstvo v základnej časti?

Na potvrdenie prvého miesta potrebuje Slovan z posledného zápasu základnej časti vydolovať tri body za výhru v riadnom hracom čase. Pri lepších vzájomných zápasoch s Košicami by to stačilo na zisk Pohára Dušana Pašeka aj v prípade, že východniari uspejú na ľade Banskej Bystrice.

Nové Zámky taktiež ešte majú o čo bojovať, miesto v prvej šestke nemajú isté, hoci triumfom 4:2 v poslednom domácom zápase nad priamym konkurentom z Michaloviec si ho veľmi priblížili. Na istotu potrebujú v Bratislave akékoľvek víťazstvo.

S mužstvom Geregelyho Majorossa máme doma stopercentnú bilanciu, vyhrali sme oba zápasy dokonca na nulu (1:0, 5:0). Horšie to už bolo v Nových Zámkoch, kde sme podľahli vo všetkých troch dueloch v tetjo sezóne (0:5, 3:6, 2:3sn).

V Nových Zámkoch sa od posledného vzájomného merania síl veľa nezmenilo. V bránke je veľkou oporou český gólman Pavel Kantor, ktorý počas celej sezóny predstavoval veľkú prekážku pre súperových strelcov. O produktivitu sa prevažne starajú americkí legionári Robert Jackson, Austin Farley a Benjamin Johnson, ktorým zdatne sekunduje najlepší Slovák Tomáš Mikúš. Najlepším v hodnotení plus/mínus bodov je čerstvý reprezentant obranca Branislav Ligas.

Slovan sa stále potýka s maródkou svojich hráčov. V Mikuláši napokon do zápasu na poslednú chviľu nenastúpili ani dvaja hráči prvej formácie Matt MacKenzie a Samuel Takáč a ich strata bola citeľná. Neistý je aj štart Marcela Haščáka a Tomáša Matouška, ktorých s najväčšou pravdepodobnosťou tréneri budú šetriť až na štvrťfinále play off. Naopak, z chorôb sa vyzdraveli Nikita Scherbak a Daniel Gachulinec a do bránky bude tiež k dispozícii Jared Correau.

Zápas posledného 44. kola základnej časti Tipos extraligy HC SLOVAN Bratislava vs HC MIKRON Nové Zámky je na programe v nedeľu 5. marca 2023 o 17:00 h. Vstupenky sú v predpredaji online v sieti Ticketportal alebo v predajniach na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v OC Central na Metodovej 6.

Pred zápasom prebehne krátky ceremoniál, počas ktorého zástupcovia HC SLOVAN Bratislava poďakujú čerstvým majstrom sveta v rybníkovom hokeji tímu Frosty Shots Bratislava a pripomenieme si ich skvelý úspech, ktorý dosiahli pred pár dňami v Plastic Rock v Kanade.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar