V Nových Zámkoch s cieľom o správnu reakciu

Najbližší zápas Tipos extraligy čaká na Slovan v Nových Zámkoch, kde sa nám v tejto sezóne zatiaľ vôbec nedarilo.

V doterajších dvoch zápasoch sme tu domácim podľahli vysoko 0:5 a 3:6. Napriek tomu bude jednoznačným cieľom mužstva Jána Pardavého pokúsiť sa o správnu reakciu na nevydarený domáci zápas proti Liptovskému Mikulášu a výkonom i výsledkom sa vrátiť na víťaznú vlnu.

Do zostavy by sa už mal vrátiť Daniil Fominykh, ktorý naposledy pauzoval kvôli bolestivo nastrelenej sánke ešte zo zápasu proti Zvolenu. Rovnako je reálny štart Milana Kytnára, ktorý nedohral zápas s Mikulášom a tiež Tomáša Ziga. Ten trénoval počas týždňa s ortézou a dlhodobo ho trápia šľachy na hornej končatine, avšak v piatok by mal byť pripravený nastúpiť.

Tréneri na posledných tréningoch skúšali práve Tomáša Ziga na krídle prvej formácie namiesto Samuela Takáča. Ten by mal pomôcť údernosti druhého útoku s Dukeom a Fominykhom.

Novým Zámkom po skvelej prvej polovici základnej časti pomaly dochádza para. Z posledných piatich zápasov nezískali ani jediný bod a v tabuľke sa zosunuli z druhého miesta na šieste, pričom pred siedmou Banskou Bystricou majú náskok už len dvoch bodov. Práve šieste miesto je pre väčšinu klubov  vytúženým cieľom základnej časti, keďže zaručuje priamy postup do štvrťfinále play off. 

Ani Slovan však nie je v ideálnej forme. Hoci do Zámkov prichádza z prvého miesta, v posledných desiatich zápasoch ani jeden raz nedokázal potvrdiť víťazstvo v nasledujúcom zápase. Na druhej strane, mužstvo ani jeden raz neprehralo dva zápasy po sebe.

Býkov naďalej za úspechom v tejto sezóne ťahajú zámorskí legionári. Robert Jackson je so 44 bodmi najproduktívnejším hráčom a s 24 gólmi aj najlepším strelcom mužstva. Aj na ďalších miestach tabuľky klubovej produktivity sú poskladaní novozámockí Američania - Benjamin Johnson, Austin Farley a obranca Mike Lee. Až potom nasledujú obaja bratia Tomáš a Juraj Mikúšovci, pričom lepšie sa darí tomu mladšiemu. V bránke je jasnou jednotkou Pavel Kantor, ktorý nastúpil do všetkých 38 zápasov a stále si drží fantastickú úspešnosť zásahov nad 93 %.

Nové Zámky prednedávnom urobili zaujímavú výmenu hráčov na linke s druhou najvyššou švédskou súťažou Allsvenskan, kam poslali Mattea Gennara. Opačným smerom na juh Slovenska prišiel z Västerviksu Troy Loggins. Začiatkom tohto týždňa opustila Zámky draftová nádej Martin Myšiak, ktorý sa pobral do americkej juniorskej súťaže USHL. Z Modrých krídiel prišiel na výpomoc Mario Múčka a z Michaloviec Juraj Bezúch.

Vstupenky v jednotnej cene 12 eur je možné kúpiť pred zápasom priamo na zimnom štadióne. Sektor hostí má označenie S2, vedľajší sektor E.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar