Turnaj, aký tu dlho nebol!

Novým akcionárom HC SLOVAN Bratislava sa podarilo obnoviť tradíciu legendárneho turnaja o Dunajský pohár. Novú kapitolu začne písať už počas tohto víkendu pod názvom Danube Cup 2022 / Memoriál Jána Staršieho.

Danube Cup sľubuje v tejto fáze sezóny skutočne veľký hokejový zážitok. Na pozvanie vedenia Slovana reagovali také kluby ako HC Sparta Praha, vlaňajší finalista českej Tipsport ligy, rekordný švajčiarsky majster HC Davos, ako aj popredné fínske mužstvo Lukko Rauma, ktoré sa naposledy tešilo z titulu v kvalitnej Liige pred niečo vyše rokom.

Podľa posledných informácií prídu všetky tri kluby do Bratislavy viacmenej v najsilnejších zostavách. HC Davos už dokonca v Bratislave je, na celý týždeň si prostredie hlavného mesta Slovenska a Zimného štadióna Ondreja Nepelu vybral za svoj letný tréningový kemp.

Nepochybne najväčším šlágrom celého turnaja bude repríza tradičných federálnych derby medzi Slovanom a Spartou. Ich najnovšia edícia sa odohrá už v prvý deň turnaja vo štvrtok 18. augusta o 19:00 h. Naposledy sa Sparta v Bratislave predstavila presne pred ôsmimi rokmi začiatkom augusta 2014 v rámci European Trophy. Dramatický zápas, ktorý skončil víťazstvom Pražanov po predĺžení sledovala vypredaná aréna 10 tisíc divákov! Priblížime sa k takejto návšteve aj vo štvrtok večer?

Súpisky nabité skvelými hokejistami

Sparťanský káder je doslova pozvánkou na tento zápas a celý turnaj. V bránke bude jeden z najlepších brankárov KHL uplynulých rokov Jakub Kovář, v obrane ďalší reprezentant so skúsenosťami z kvalitných líg Jakub Krejčík, ale aj slovenský internacionál Milan Jurčina. Hviezdami útoku sú nepochybne Vladimír Sobotka a David Kaše, ktorí si zahrali zopár sezón v zámorskej NHL, ale aj Roman Horák alebo švédsky forward Gustav Thorell. Fanúšikovia Slovana sa celkom určite tešia aj na dvojicu, ktorá odviedla v drese Slovana v časoch KHL kusisko dobrej práce - Michala Řepíka a Jana Buchteleho.

Silné mužstvo pred novou sezónou, v ktorej budú rovnako ako Sparťania a Slovanisti účinkovať v Champions Hockey League, skladá aj HC Davos. Hrajúcou legendou klubu je švajčiarsky reprezentant Andres Ambühl, našim fanúšikom sú z medzinárodného ľadu známi aj Enzo Corvi alebo Sandro Aeschlimann. Vzhľadom na vynikajúce ekonomické podmienky a prestíž najvyššej švajčiarskej súťaže NLA dokázal Davos zaloviť aj vo vodách KHL. Do mužstva prišli dvaja špičkoví švédski hokejisti - obranca Klas Dahlbeck a útočník Joakim Nordström, obaja z tímu CSKA Moskva, ktorý vlani ovládol celú KHL a získal Gagarinov pohár. A to nie je všetko. Modrožltí z mesta slávneho Spengler Cupu majú na svojej súpiske aj ďalšieho švédskeho reprezentanta so skúsenosťami z NHL Dennisa Rasmussena, ako aj českého útočníka Mateja Stránskeho.

Obdiv budiace množstvo talentu obsahuje aj súpiska fínskeho účastníka turnaja Lukko Rauma. Majster krajiny tisícich jazier z roku 2021, ktorá v posledných rokoch kraľuje svetovému hokeju, priviedol pred novou sezónou do mužstva produktívneho amerického útočníka Josha Kestnera z Vladivostoku. V bránke bude mať Arťoma Zagidulina, v obrane sa vlani výborne uviedol Thomas Grégoire. Zvyšok tímu by mali tvoriť fínski hráči, o ktorých ešte medzinárodný hokej bude veľa počuť, či už ide o obrancu Reunanena, alebo útočníkov Ikonena, Repa, Somppiho alebo Saarelu.

Ceny vstupeniek už od 5 eur, permanentka All Access platí na všetky zápasy

Slovan by bol rád, keby na všetkých zápasoch - napriek stále horúcemu augustovému počasiu - vládla výborná hokejová atmosféra, ktorá bude pozvánkou pre rovnako kvalitné mužstvá aj v ďalších ročníkoch obnoveného turnaja. Aj preto stanovil veľmi príjemné ceny vstupeniek. Na každý deň turnaja sa dá kúpiť celodenná vstupenka platná na oba zápasy v cenách od 6 do 12 eur. Zápasové vstupenky sú od 5 do 8 eur, na najatraktívnejší zápas Slovan - Sparta od 6 do 10 eur. Na všetkých šesť zápasov turnaja platí ako vstupenka permanentka HC SLOVAN 2022/23 All Access. Kedže na úvodné zápasy turnaja (bez účasti Slovana) sa budú otvárať iba A sektory hľadiska Zimného štadióna Ondreja Nepelu, permanentkári zo sektorov B budú mať voľné sedenie. 

Všetky druhy vstupeniek predáva online Ticketportal a budú k dispozícii aj v pokladniach zimného štadióna vždy v deň zápasu od 14:00 až do konca prvej tretiny večerného zápasu (cca do 19:45 h).

Zápasy turnaja vysiela aj oficiálny partner turnaja televízia JOJ ŠPORT. Streamovacie práva vlastní generálny partner HC SLOVAN spoločnosť Niké.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar