Stanovisko k námietke HK Nitra voči štartu Rastislava Gašpara

HC SLOVAN Bratislava reaguje na námietku HK Nitra voči údajnému neoprávnenému štartu Rastislava Gašpara v zápase Kaufland playoff Tipos extraligy.

HC SLOVAN Bratislava riadne požiadal Ligovú radu Extraligy seniorov, ako riadiaci orgán súťaže Extraligy seniorov, o udelenie súhlasu pre opätovný štart hráča Rastislava Gašpara v Tipos Extralige, a to po tom, ako došlo k zlepšeniu jeho zdravotného stavu spôsobeného ochorením COVID-19. 

HC SLOVAN Bratislava, rešpektujúc rozhodnutia a stanoviská Ligovej rady, požiadal Ligovú radu o udelenie predmetného súhlasu z dôvodu, že Súťažný poriadok SZĽH uvedené prípady, t. j. prípady opätovného štartu hráča, ktorý bol zo zdravotných dôvodov preradený do „B“ družstva, výslovne neupravuje.  

Ligová rada sa s tým jednomyseľne stotožnila a rozhodla na základe športového princípu a objektívnych skutočností s konštatovaním, že príslušné ustanovenia Súťažného poriadku SZĽH vzťahujúce sa na „A“, „B“, prípadne „C“ družstvá je potrebné pre budúcnosť doplniť, a to aj vo vzťahu k ochoreniu COVID-19. 

Predmetný súhlas Ligovej rady preto nepredstavuje akékoľvek neoprávnené a nedôvodné zvýhodnenie pre hráča klubu HC SLOVAN Bratislava, ako ani žiadnu výnimku pre klub HC SLOVAN Bratislava z platných pravidiel.

Na záver si dovoľujeme uviesť, že nás mrzí neopodstatnený a nešportový spôsob konania klubu HK Nitra, ktorým sa snaží neoprávnene ovplyvniť výsledok finálovej série Tipos Extraligy mimo ľadu. Je doslova trápne, že si na to vybral okolnosti okolo hráča, ktorý vzhľadom na ťažký priebeh COVID-19 ochorenia naposledy nastúpil na súťažný zápas na úrovni Extraligy ešte 20. januára 2022, t.j. pred viac ako tromi mesiacmi.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar