Slovanisti dominujú individuálnym štatistikám

TESNE PRED KONCOM DRUHEJ ŠTVRTINY SÚ HRÁČI SLOVANA NA ČELE VIACERÝCH EXTRALIGOVÝCH ŠTATISTÍK. NIE VŠETKY MUŽSTVÁ VŠAK MAJÚ KVÔLI COVIDU ODOHRANÝ PLNÝ POČET ZÁPASOV.

Úspešná víťazná séria, v ktorej má Slovan viac ako päť strelených gólov na zápas, sa prejavila aj v tabuľke individuálnej produktivity. V top desiatke je až päť hráčov Slovana, pričom na prvých troch miestach nenájdete hráča iného mužstva. Na čele je Samuel Takáč s 27 bodmi, o bod menej má Brant Harris a o ďalší William Rapuzzi. Na 8. mieste je Matt MacKenzie, ktorý je zároveň s 20 bodmi (4+16) zatiaľ najproduktívnejším obrancom. Do prvej desiatky sa dostal aj Andrew Yogan s 18 bodmi.

Slovan má momentálne v útoku nebezpečnú silu, veď až osem hráčov má priemer približne jeden bod na zápas. Do tejto skupiny rátame aj Marcela Haščáka, ktorý zatiaľ odohral iba štyri zápasy, už však stihol zaknihovať prvý hattrick a ich celkovým počtom (10) sa v historickej tabuľke vyrovnal takým legendám ako Žigmund Pálffy a Miroslav Šatan.

V tabuľke strelcov zatiaľ nikto výrazne nevyčnieva, za štvoricou 11-gólových kanonierov je bratislavská dvojica Harris - Rapuzzi s 10 gólmi. 

Najlepším nahrávačom je Samuel Takáč s 20 prihrávkami. V prvej desiatke sú zo Slovanistov tiež Harris, MacKenzie, Rapuzzi a Yogan, číže kompletná zámorská légia.

Pokiaľ ide o tímové štatistiky, Slovan nastrieľal doteraz najviac gólov (80), čo predstavuje takmer štyri góly na zápas. Na prvom mieste je tiež vo využívaní presiloviek, keď na gól dokázal premeniť každú štvrtú (24,77%-ná úspešnosť). V hre v oslabení je Slovan zatiaľ na treťom mieste s 83,84%-nou úspešnosťou "penalty killing". Veľmi silný je Slovan na vhadzovaniach, má vyše 60%-nú úspešnosť na buly, pričom krok v tomto kritériu s ním drží iba trenčianska Dukla. 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar