Slovan urobil dôležitý krok k obhajobe Pohára Dušana Pašeka

Slovan Bratislava v piatkovom šlágri kola tirumfoval nad domácim Zvolenom na nulu a v tabuľke má pred záverečnými kolami základnej časti šesťbodový náskok pred Košicami a práve Zvolenom. Hráči podali pod Pustým hradom po dvoch prehrách, z ktorých najmä tá domáca s posledným Prešovom bolela, tímový obetavý výkon.

Práve ten vyzdvihol tréner bratislavského celku Ján Pardavý: 

"Rozprávali sme sa po predchádzajúcich nevydarených zápasoch, že musíme preniesť do tohto duelu vo Zvolene tímovosť a tak sa aj stalo. Hráči, ktorí chodili na oslabenia a brankár Hlavaj, boli neskutoční. Pre mňa je pozitívom, že chlapci hrali ako tím od prvej do šesťdesiatej minúty. Aj keď nás Zvolen prestrieľal, tak my sme bojovali, malé veci sme robili správne a vyhrávali sme buly, blokovali dôležité strely. Keď sme už niečo pokazili, tak tam bol v bránke Samo Hlavaj."

Pardavý si teraz želá, aby jeho tím v zostávajúcich troch dueloch základnej časti definitívne potvrdil prvé miesto v tabuľke, k čomu poznamenal: 

"Zabudli sme na zlé veci, pozeráme sa dopredu. Aj teraz oslávime víťazstvo iba chvíľu a pozeráme sa už na najbližší zápas v nedeľu. Do konca základnej časti zostávajú tri stretnutia a ja dúfam, že nás čaká dlhá a veľká sezóna."

Pevným pilierom v bránke "belasých" bol mladý Samuel Hlavaj. Nastúpil na šestnásty duel v tejto sezóne a konečne sa radoval z čistého konta: 

"Už bolo na čase dosiahnuť nulu v počte inkasovaných gólov. Chcel som, aby prišla a stalo sa tak podľa mňa vo vhodný moment. Užíval som si to, potreboval som už takýto zápas. Pretože ani mne sa v predchádzajúcich dueloch príliš nedarilo."

Slovanisti po dvoch prehrách, najmä domácej s Prešovom, neboli v ideálnej pohode. Avšak pred duelom s druhým Zvolenom si v šatni niečo povedali aj ostrejším tónom a prejavilo sa to v piatok na ľade. "Po tej prehre s Prešovom padli v šatni tvrdšie slová. Zobrali sme si ich k srdcu. Chceli sme v šlágri ukázať, že vieme hrať dobrý hokej," prízvukoval Hlavaj.

K samotnému víťazstvu na zvolenskom ľade ešte dodal: 

"Bol to veľmi ťažký duel, aj vzhľadom k tomu, že sme sa predošlé tri – štyri zápasy trápili. Triumf nad druhým celkom súťaže padne vhod. Myslím si, že sme podali veľmi dobrý tímový výkon. Toto víťazstvo radím medzi tie najcennejšie v sezóne."


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar