Slovan smeruje na zápas pod Tatry

HC SLOVAN odohrá v nedeľu podvečer stretnutie na ľade Popradu.

Duel so začiatkom o 18:00 h vysiela v priamom televíznom prenose SPORT 1 HD.

Slovanisti idú na stretnutie ako líder Tipos Extraligy. Prvú pozíciu potvrdili v piatok, keď zdolali Nové Zámky 1:0. V tabuľke máme na konte 45 bodov, teda o dva body viac ako druhý Zvolen, no zároveň pre zverencov Jána Pardavého hovorí aj jeden zápas k dobru.

Poprad po nepresvedčivých výkonoch zmenil hlavného trénera. Martina Hrnčára vystriedal Peter Mikula, no ani to zatiaľ neviedlo k veľkému zlepšeniu. “Kamzíci” sú v tabuľke na siedmej priečke, v poslednom kole prehrali v Michalovciach 2:1.

V kádri Popradu už nefiguruje Andrew Yogan, ktorý strieľa góly za Graz 99ers v ICE HL. Lídrom kanadského bodovania je Tomáš Záborský, nazbieral zatiaľ 19 bodov. Slušnú produktivitu má aj dvojica Patrik Svitana (16 bodov) a Samuel Mlynarovič (15 bodov). Dres Popradu oblieka aj Miloš Bubela či Dávid Skokan.

Slušnú sezónu prežíva z pozície obrancu Jakub Melíško, v produktivite má 9 bodov a pred ním je len 11 bodový Adam Drgoň. Posilou pre zadné rady by mal byť Kanaďan Ben Betker, túto sezónu začal vo Féhervári v ICE HL.

Jasnou jednotkou tímu je Anthony Peters, odchytal 17 zápsov, jeho úspešnosť je takmer 92%.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar