Slovan si poistil služby Michala Beňa

S PERSPEKTÍVNYM OBRANCOM PREDĹŽIL ZMLUVU O ĎALŠIE DVA ROKY DO KONCA SEZÓNY 2023/24.

Dvadsaťročný odchovanec (nar. 15.11. 2001) sa do Slovana vrátil pred vlaňajšou sezónou, keď predchádzajúce dva roky strávil v juniorskych ligách vo Fínsku a USA. V prvej sezóne medzi seniormi nastúpil do 40 zápasov v základnej časti extraligy, ďalšie dva štarty pridal v play off s celkovou bilanciou 1+0. Na šesť zápasov vypomohol aj prvoligovým Topoľčanom.

V prebiehajúcej sezóne sa stal stabilnou súčasťou obrany belasých, keď zaznamenal 20 zápasov s bilanciou 3 asistencie. V posledných týždňoch pred Vianocami sa dokonca prepracoval na viacero zápasov do druhého obranného páru.

Predĺženie zmluvy teší generálneho manažéra HC SLOVAN Bratislava Maroša Krajčiho, ktorý Beňov podpis považuje za jeden z najdležitejších kontraktov v tejto sezóne.

"Mišo Beňo je nepochybne hráčom, ktorý urobil v Slovane za posledných dvanásť mesiacov najväčší progres. Je jedným z tých mladých hokejistov, na ktorých môže stáť budúcnosť Slovana a príkladom, že investícia do vlastných hráčov sa dokáže vyplatiť aj v takom klube, akým je Slovan. Michal má všetky predpoklady ďalej výkonnostne rásť, môže sa učiť od takých bekov, akými sú Michal Sersen alebo Matt MacKenzie. Už počas minulej sezóny na sebe poctivo pracoval, nefrflal, keď sme ho poslali získavať ďalšiu zápasovú prax do Topoľčian a nový kontrakt je výsledkom jeho prístupu. Veľmi sa z tohto podpisu teším a verím, že budú nasledovať ešte ďalšie predĺženia zmlúv," povedal pre www.hcslovan.sk Maroš Krajči.

Okolo hráčov Slovana sa v posledných týždňoch pohybuje viacero agentov, ktorí im ponúkajú zaujímavé podmienky angažmán v budúcej sezóne. Snahou Slovana je však udržať si kľúčových a perspektívnych hráčov aj v ďalšom období. Obzvlášť sa to týka slovenských hokejistov, ktorých je na trhu nedostatok. Slovan rokuje o predĺžení spolupráce s viacerými ďalšími hráčmi súčasného kádra.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar