Slovan angažoval na pozíciu skauta Daniela Štumpfa

Novou posilou front office a širšieho realizačného tímu HC SLOVAN Bratislava je Daniel Štumpf. Bývalý dlhoročný extraligový hráč bude pôsobiť v pozícii oficiálneho skauta klubu.

Daniel Štumpf (1991) má za sebou bohatú kariéru hráča. Najviac sezón strávil v extralige, kde hrával za Nitru, Nové Zámky alebo Duklu Trenčín. Zahral si tiež v druhej najvyššej fínskej súťaži Mestis a v českej extralige za Zlín. V posledných sezónach pôsobil v Skalici v Tipos SHL. Kariéru ukončil vlani v lete vo veku 31 rokov impozantným spôsobom: stal sa najproduktívnejším hráčom (72 bodov) a najlepším strelcom (33 gólov) celej súťaže.

Hlavnou náplňou Daniela Štumpfa v pozícii klubového skauta bude vyhľadávanie a dlhodobé sledovanie mladých talentovaných hokejistov  už od veku 13-14 rokov. Z geografického hľadiska bude mať na starosti najmä región hlavného mesta, západného a stredného Slovenska. Jeho angažovanie nadväzuje tiež na strategický plán klubu vybudovať do troch rokoch novú klubovú hokejovú akadémiu, v ktorej by talentovaní hráči mali nájsť optimálne podmienky pre svoj rozvoj po hokejovej, ako aj ľudskej a vzdelanostnej stránke. Akadémia by na základe dohody s úradom Bratislavského samosprávneho kraja mala vyrásť v južnej časti Petržalky.

Daniel Štumpf bude primárne skautovať mladých hráčov do mládežníckych tímov Slovana od kategórií dorastu a juniorky, a tiež pre rezervný tím Modré krídla Slovan. Postupom času sa uvidí, či jeho služby využije aj športový manažment A mužstva.

Športový riaditeľ HC SLOVAN Bratislava Oto Haščák k angažovaniu Daniela Štumpfa uviedol:

"Som rád že sa nám podarilo získať Daniela na miesto skauta v našej organizácii. Bola to dlhodobo plánovaná myšlienka a toto rozhodnutie považujem za strategické z hľadiska ďalšieho rozvoja klubového skautingu, najmä z pohľadu budúcnosti mládežníckeho hokeja v Slovane. Daniel má bohaté hráčske skúsenosti a verím, že aj v novej úlohe naplní očakávania klubu. Týmto by som ho rád oficiálne privítal v organizácii HC SLOVAN Bratislava a želám mu šťastnú ruku pri výberoch mladých talentov."

Na svoju novú prácu a pôsobenie v štruktúrach športového manažmentu Slovana sa teší aj Daniel Štumpf: 

"Na novú výzvu sa veľmi teším. Po skončení hráčskej kariéry som chcel zostať v úzkom kontakte s hokejom. Vyhľadávanie, sledovanie a hodnotenie hráčov ma vždy zaujímalo a som veľmi rád, že v tejto oblasti môžem na profesionálnej úrovni pôsobiť a ďalej sa rozvíjať v najväčšom klube na Slovensku. Pri svojej práci, ktorá je na čiastočný úväzok, budem spolupracovať s viacerými skúsenými a kvalitnými ľuďmi, ktorí sú na Slovane."


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar