Slovan pred play off v plnej sile

Na dnešnom tréningu HC SLOVAN Bratislava sa hlásili všetci hráči.

Nebýva zvykom, aby v hokejovom mužstve boli všetci zazmluvnení hráči pripravení nastúpiť do zápasu. Do dnešného tréningu však v drese HC SLOVAN Bratislava naskočili všetci korčuliari aj brankári. Po dlhšej pauze spôsobenej zranením tváre sa do zostavy vracia bojovník Tomáš Matoušek, ktorý vynechal desať zápasov: Posledný zápas odohral 15. februára na ľade Spišskej Novej Vsi, keď ho v záverečnrj power play nešťastne trafil puk z hokejky spoluhráča a spôsobil mu prasknutie lícnej kosti.

V obrane už sedem zápasov absentoval kanadský obranca Alex Breton, ktorý doliečoval zranenie v dolnej časti tela. Na vyraďovacie súboje proti Prešovu budú pripravení obaja hokejisti.

Okrem tréningu A mužstva pod vedením hlavného trénera Andreja Podkonického s Jánom Lipianskym, Tonym Virtom a Pekkom Kangasalustom trénuje aj tzv. "taxi team". V tomto tíme trénujú vybraní hráči, ktorí sezónu dohrali v tíme Modrých krídiel Slovan a udržiavajú sa vo fyzickej kondícii v príprade ich nasadenia do zostavy A tímu. Na dnešnom tréningu taxi teamu pod vedením dvojice Rudolf Jendek a Richard Kapuš korčuľovali Rastislav Gašpar, Adam Bezák, Samuel Chalupa a Adam Lukošík.

Slovan je teda pred začínajúcim sa play off v plnej sile. Zostáva veriť, že hráči vydržia zdraví až do konca posledného zápasu v sezóne, ktorý bude víťazný.

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar