Slovan nevyhral vo vlastnej aréne už tretí raz za sebou

Slovanu sa v novom roku na domácom ľade vôbec nedarí. Ak nerátame Winter Games zápas proti Košiciam (3:1) na Tehelnom poli, vo vlastnej aréne podľahol už tretí krát po sebe. Po Nitre a Zvolene brali body z Bratislavy aj Liptáci z MHk 32.

Zdá sa, že mužstvo prežíva krízu a je na všetkých kompetentných a najmä na hráčoch, aby sa z nej čo najskôr dostalo von. Dnes o tom spolu niekoľko hodín za zatvorenými dverami hovorili všetci traja akcionári klubu s trénermi, ako aj so športovým riaditeľom.

Napriek tomu, že v redukovanej tabuľke posledných piatich zápasov je Slovan až na 7. mieste a v posledných desiatich zápasoch na 5. mieste, naďalej si udržal priebežné prvé miesto a to má ešte zápas voči Zvolenu k dobru. Dôvodom je vynikajúci vstup do sezóny, keď v prvej štvrtine základnej časti Slovan prehral iba jediný raz a tiež rovnako nevyrovnané výkony ostatných konkurentov z čela tabuľky.

Hlavný tréner Slovana Ján Pardavý uviedol, že o osude nevydareného zápasu proti Liptovskému Mikulášu (0:3) rozhodol prvý gól:

"Nás tento zápas veľmi mrzí. Nemali sme dobrý vstup do zápasu. Hráčov sme pripravovali na to, že Mikuláš hrá v poslednom období aktívne. Dôležitý bol prvý gól ktorý sme inkasovali, od toho momentu sme začali panikáriť. Hovorili sme hráčom, aby sme hrali aktívne a jednoducho. Ale Mikuláš bol všade a my sme robili zlé rozhodnutia. Bez gólu sa nedá vyhrať. Súper bol zdatný v defenzíve aj v ofenzíve, ale rozhodol ten prvý gól. Keby sme viedli, bolo by to o niečom inom. Túto prehru beriem na seba."

Kormidelník domácich dodal, že jeho zverenci súpera v žiadnom prípade nepodcenili:

"My sme hovorili o tom, že musíme vstúpiť do zápasu, ako keby sme hrali proti Košiciam, alebo Zvolenu. Pracovali sme na tom dva dni. Podcenenie som nevidel, ale boli také situácie, kedy sme zbytočne strácali puky a každým nezdarom sme išli dolu. Dostali sme potom prvý gól a už sme naháňali mačku vo vreci."

Po dlhšom čase sa k mužstvu otočil chrbtom aj fanklub. Svoju nevôľu s hrou a výsledkom vyjadril piskotom a skandovaním "Budíček" alebo "My chceme Slovan". Tréner si je nespokojnosti fanúšikov vedomý.

"Treba sa k tomu postaviť chlapsky. Ľudia na to majú nárok. Musíme sa s tým vyrovnať, ale nie je to príjemné hrať v takomto prostredí." 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar