Slovan dnes na ľade Dukly Trenčín

V predohrávanom zápase 31. kola Tipos extraligy cestuje dnes HC SLOVAN Bratislava do Dubnice nad Váhom, kde má naďalej domáce prostredie HK DUKLA Trenčín.

Obe mužstvá majú za sebou náročný program, v rámci ktorého absolvovali aj zápas pod holým nebom na Tehelnom poli. Trenčín už odohral na ľade súperov všetkých 25 zápasov základnej časti a až do konca bude hrať "doma". To v aktuálnych podmienkach znamená zimný štadióna Pavla Demitru v Dubnici n./Váhom, až pokým nebude definitívne ukončená rekonštrukcia rovnomenného štadióna v Trenčíne.

Slovan už v Dubnici v tejto sezóne raz hral, na druhý sviatok vianočný zvíťazil vo vyrovnanom zápase 2:1 po predĺžení, keď rozhodujúci gól dal Milan Kytnár. Bilanciu s týmto tradičným súperom zatiaľ máme pozitívnu, zo štyroch vzájomných zápasov sme zvíťazili v troch (4:1, 2:1pp, 6:0), raz sme podľahli po samostatných nájazdoch 1:2sn. Posledné vysoké víťazstvo však nemožno úplne brať za smerodajné, pretože súpera vtedy kvárila viróza a nastúpil bez viacerých kľúčových hráčov (LaCouvée, Thelin, Flick).

Do Trenčína prišiel medzičasom na hosťovanie do konca mesiaca brankár Roman Durný. Zatiaľ vychytal tri víťazstvá z deviatich pokusov s priemerom 88,9 %-nou úspešnosťou zákrokov. V posledných zápasoch, vrátane triumfu nad lídrom tabuľky zo Zvolena na Winter Games, však vyzeral veľmi dobre a je pravdepodobné, že bude začínať aj dnes večer proti Slovanu. Najproduktívnejším hráčom mužstva, ako aj najlepším strelcom je naďalej Šimon Petráš, ktorý má ako jediný trenčiansky hokejista takmer bod na zápas. Približuje sa mu Viliam Čacho s 25 bodmi a tiež zámorský obranca Phil Pietroniro. Súpisku nedávno doplnil aj nám dobre známy Andrej Šťastný a včera sa na trase Trenčín - Nitra udiala zámena, v rámci ktorej putoval pod Zobor obranca Marko Stacha, zatiaľ čo pod trenčiansky hrad prichádza útočník Drábek.

Slovan sa v dnešnom zápase bude musieť zaobísť bez dvojice dlhodobo zranených útočníkov Minárik, Matoušek a pravdepodobne aj bez krídelníka Daniila Fominykha, ktorého v zápase so Zvolenom bolestivo zasiahol puk do sánky a pre silné bolesti už zápas nedohral. Do Humenného necestovali s Modrými krídlami na zápas Tipos SHL hráči Fereta, Bezák a Petriska, takže je pravdepodobné, že sa objavia v dnešnej zostave áčka.

Zápas HK DUKLA Trenčín vs HC SLOVAN Bratislava nemajú v programe žiadne televízne stanice, bude však z neho vysielaný živý stream.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar