Slovan čaká náročná šesťzápasová šnúra

V rozpätí nasledujúcich dvanástich dní odohrajú hokejisti Slovana Bratislava až šesť zápasov, z toho štyri v extralige a dva v lige majstrov.

Prichádza prvá veľká skúška v tejto sezóne. Od 5. do 16. októbra čaká na Slovan šesťzápasová porcia zápasov vrátane náročného cestovania.

Slovan ju začne v stredu 5. októbra o 20:00 h zápasom hokejovej ligy majstrov proti švajčiarskemu celku Rapperswil-Jona Lakers (vstupenky Slovan vs Rapperswil). Už v piatok ráno 7.októbra vyrazí mužstvo autobusom na východ, v Prešove o 18:00 h na neho čaká extraligový zápas s vlaňajším štvrťfinálovým súperom.

Nasleduje nočná cesta autobusom domov a príprava na atraktívny extraligový domáci duel proti majstrovi zo sezóny 2020/21 HKM Zvolen. Tento zápas možno pokojne považovať aj za priamy súboj o priebežné prvé miesto tabuľky. Úvodné buly sa vhodí v nedeľu 9. októbra o 16:00 h (vstupenky Slovan vs Zvolen).

Už o necelých 48 hodín sa Slovanisti presunú na medzinárodné letisko do Schwechatu, odkiaľ v utorok 11. októbra pravidelnou leteckou linkou Viedeň - Zürich pocestujú na odvetný zápas Champions Hockey League na ľade Rapperswil-Jona Lakers. Tento zápas sa hrá v utorok o 19:30 h v miestnej St. Galler Kantonbank Arene. Noc z utorka na stredu strávi výprava v hoteli Hyatt na zürišskom letisku, aby sa rannou linkou vrátila v stredu 12. októbra do Viedne a autobusom do Bratislavy.

Po dvoch dňoch tréningov v domácich podmienkach ich čaká ďalší extraligový víkend s dvomi zápasmi, tentoraz našťastie budú oba v domovskej aréne Ondreja Nepelu - v piatok 14. októbra o 18:30 h tradičné derby proti HK DUKLA Trenčín a v nedeľu 16. októbra o 15:00 h proti neustále sa zlepšujúcemu MHk 32 Liptovský Mikuláš (vstupenky Slovan vs Trenčín, vstupenky Slovan vs Liptovský Mikuláš).

Slovan tak odohrá v rozpätí dvanástich dní až šesť zápasov, v priemere teda jeden zápas každé dva dni. Štyri z nich budú v domácom prostredí, na jeden bude cestovať bežnou leteckou linkou do Zürichu a na jeden ho do Prešova dopraví klubový autobus. V najbližších dňoch bude dôležité, aby sa žiaden z hráčov nezranil a zároveň, aby hráči mali dostatočný priestor a čas na regeneráciu. Je pravdepodobné, že tréneri si na niektoré zápasy "požičajú" aj vybraných hráčov z rezervy Modré krídla Slovan, aby mal káder počas tohto obdobia dostatočnú hĺbku a icetime sa rovnomernejšie rozložil medzi viacerých hráčov a formácie.

Ďalšie podobne náročné obdobie čaká na mužstvo v decembri. Počas posledného mesiaca v kalendárnom roku odohrá väčšina mužstiev po 10 zápasov, vrátane tzv. vložených regionálnych derby.

Najbližšie domáce zápasy:

HC SLOVAN Bratislava vs Rapperswil-Jona Lakers / streda 5. októbra o 20:00 h (Champions Hockey League)
HC SLOVAN Bratislava vs HKM Zvolen / nedeľa 9. októbra o 16:00 h
HC SLOVAN Bratislava vs HK DUKLA Trenčín / piatok 14. októbra o 18:30 h
HC SLOVAN Bratislava vs MHk 32 Liptovský Mikuláš / nedeľa 16. októbra o 15:00 h


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar