Skvelá sezóna pre Samuela Takáča

Samuel Takáč prestúpil v lete z Michaloviec do Slovana, po výborných výkonoch sa dostal do reprezentácie, s ktorou získal olympijsky bronz, na klubovej úrovni oslávil majstrovský titul.

Vo vyraďovacej časti bol Samuel Takáč najproduktívnejším hráčom Slovana, nazbieral 19 bodov. Druhý Brant Harris za ním zaostal o 6 bodov.  Krídelník Slovana veril od začiatku v silu tímu.

"Boli sme pokojní, všetci verili sme celý čas, že budeme úspešní a zvládneme to. Náš kádar bol skúsenejší a širší. Naopak veľa hráčov Nitry bolo v podobnej situácii prvýkrát. Kľúčový bol určite piaty domáci zápas, po ktorom sme išli do Nitry s jasným cieľom ukončiť sériu a začať majstrovské oslavy,".

Oslavy majstrovského titulu začali už v nedeľu po záverečnej siréne.

“Boli veľkolepé. Po ceste do Bratislavy sme navštívili niekoľko benzínových čerpadiel. Následne sme pokračovali v centre hlavného mesta. ďalší deň začali chlapci už okolo obeda a ťahali sme to až do večera. Skutočne sme si to užili. Výborné boli aj oslavy s našimi fanúšikmi, je skvelé, že sa po desiatich rokoch opäť tešili z majstrovského titulu."

V kariére Samuela Takáča je zaujímavé, že najlepšie výkony a uatiaľ vrchol kariéry dosiahol až v 30. rokoch.

“Zažil som úseky v Poprade, kde som bol produktívny, podobne aj za trénera Chudého v Michalovciach. Žiaľ, vtedy neprišli pozvánky do reprezentácie. Možno tímy neboli na očiach tak, ako HC SLOVAN. Teraz to prišlo, navyše som hral konzistentne celú sezónu. Nemal som výpadky, až na pauzu pre zranenie. To, že som sa dostal do národného tímu, mi psychicky pomohlo. Na zimnej olympiáde sa mi darilo, nabral som sebavedomie. Potom sa to už so mnou viezlo.“

V drese Slovana sa Samuel Takáč dokázal vysporidať aj s tlakom, ktorý hráčov a trénerov vždy tlačí len do tých najvyšších cieľov.

“Je to pravdepodobne tak, že v Slovane človek buď zažiari, alebo vyhorí. Som rád, že sa mi stala tá pozitívna časť. Bol to veľký krok vpred. Som vďačný za šancu od realizačného tímu,” povedal Samuel Takáč.

Po klubovom konci sezóny prichádza na rad opäť reprezentácia a majstrovstvá sveta vo Fínsku.

„Cítim sa vynikajúco. Po dlhšej dobe je všetko super. Na zimnej olympiáde som bol zranený, po štvrťfinále s Američanmi sa mi to ešte zhoršilo. Zápästie nebolo dobré, ale teraz je už všetko v poriadku. Cítim sa byť nabitý energiou. Je to super. Rád by som si predĺžil sezónu na majstrovstvách sveta.“


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar