Richard Kapuš doplní realizačný tím A mužstva

Na striedačke A mužstva bude pôsobiť v úlohe jedného z asistentov hlavného trénera. Tým je zároveň celý realizačný tím HC SLOVAN Bratislava pre sezónu 2022/23 kompletný.

Richard Kapuš (nar. 9. februára1973, Bratislava) patrí medzi hráčske klubové ikony. Takmer ihneď po skončení kariéry v roku 2012 presedlal na trénerstvo v materskom klube. V novej sezóne, v ktorej bude náš klub obhajovať majstrovský titul a zároveň reprezentovať slovenský klubový hokej v Lige majstrov, bude stáť na striedačke A mužstva spoločne s hlavným trénerom Jánom Pardavým a asistentom Andrejom Podkonickým. 

Odchovanec Slovana odohral v drese s orlom na hrudi od roku 1990 úctyhodných štrnásť sezón. So Slovanom získal populárny „Mara“ rekordných šesť slovenských titulov, ku ktorým pridal striebornú a bronzovú medailu zo svetových šampionátov v rokoch 2000 a 2003. Rodák z Bratislavy je taktiež dvojnásobným účastníkom olympijských hier (Salt Lake City 2002 a Turín 2006). 

V drese Slovana odohral 655 zápasov, v ktorých získal 564 bodov, čo mu naďalej zaručuje postavenie najproduktívnejšieho hráča v histórii klubu. V decembri 2017 ho Slovan podľa očakávania uviedol do symbolickej siene slávy vyvesením zástavy s jeho podobizňou a číslom 18 pod strechu domovskej arény Zimného štadióna Ondreja Nepelu medzi ďalšie legendy Slovana. 


Richard Kapuš nadviazal na svoje hráčske úspechy aj ako tréner v mládeži Slovana. Po sezóne 2011/12 ukončil aktívnu kariéru a začal sa venovať trénerstvu. V októbri 2012 sa stal asistentom trénera dorastencov v Slovane Bratislava. V sezóne 2013/2014 postúpil so staršími žiakmi po šiestich rokoch na finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska, kde obsadili tretie miesto. O sezónu neskôr svoj výsledok ešte vylepšili a stali sa vicemajstrami Slovenska. V sezóne 2017/18 získal už s mužstvom kadetov HC SLOVAN Bratislava svoj prvý trénerský majstrovský titul, ktorý sa mu na ďalší rok  podarilo obhájiť.

Uprostred sezóny 2019/2020 ho vtedajšie športové vedenie klubu požiadalo, aby sa po nevydarenom úvode súťaže ujal juniorskeho tímu do 20 rokov a pomohol mu vyhnúť sa boju o záchranu v najvyššej juniorskej súťaži. 

V uplynulej sezóne pôsobil Richard Kapuš v novovzniknutom projekte B mužstva ‘Modré krídla Slovan’ ako asistent hlavného trénera Rudolfa Jendeka. V tíme s 22 hokejistami mladšími ako 20 rokov a sedemnástimi odchovancami sa spolu dokázali prebojovať v premiérovej sezóne do play off. Po tom, čo v osemfinále Modré krídla vyradili tradičného účastníka z Považskej Bystrice, nestačili vo štvrťfinále na neskoršieho víťaza Vlci Žilina.

Richard Kapuš bude pokračovať v prostredí, ktoré dôverne pozná, avšak po prvý raz na striedačke A mužstva: 

Môj život je v podstate 45 rokov spojený so Slovanom. Od momentu, kedy ma otec priviedol na starý zimný štadión. Ako chlapec som túžil hrať za Slovan a splnilo sa mi to. Dnes sa mi plní ďalšia túžba trénovať Slovan. Po úspešných rokoch strávených v mládeži sa presúvam k seniorom. Je to pre mňa veľká česť a zároveň výzva. Ďakujem pánovi Hrubému za prejavenú dôveru a urobím všetko pre to, aby som sa za dôveru odvďačil dobrou a odbornou prácou.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar