Pred začiatkom playoff

V pondelok 18. marca sa začne v poradí už trinásta vzájomná playoff séria medzi Slovanom a Košicami. Tentoraz vývoj základnej časti zviedol oboch rivalov k vzájomným súbojomv o čosi skôr, už vo štvrťfinále.

Po poslednom zápase základnej časti (piatok 8. marca) dali tréneri Oremus a Kmeč hráčom tri dni voľna. Viacerých totiž obchádzala choroba a viróza, takže tieto dni padli veľmi vhod a mužstvo ich využilo na doliečenie a regeneráciu.

Mužstvo sa stretlo opäť v utorok ráno, nasledovali dva štandarné tréningové dni. S mužstvom trénovali aj obaja zranení hráči Brendan Ranford a Jakub Minárik. Zatiaľ čo štart druhého menovaného je iba málo pravdepodobný, Ranford by mal byť trénerom k dispozícii už od začiatku štvrťfinálovej série. Otázkou je, do ktorej formácie ho zaradia, keďže v posledných zápasoch základnej časti sa vykryštalizovala vcelku stabilná a najmä víťazná zostava.

Vo štvrtok nasledoval iba dobrovoľný tréning, ktorý využilo viacero mladších hráčov. Okrem piatkového tréningu si dnes niektorí hráči plnili aj mediálne povinnosti. Trénerská dvojica Oremus - Kmeč bola popoludní hosťami klubového podcastu Belasá rodina s Luki Turiakom. Ich rozhovor si budete môcť vypočuť už v piatok podvečer na streamovacích platformách, ako aj na webe a sociálnych účtoch klubu.

Slovan očakáva vyrovnanú sériu dvoch skúsených a vyspelých mužstiev. Pre Slovan hovorí aktuálna forma, v tabuľke berúcej do úvahy posledných 25 zápasov, čiže druhú polovicu základnej časti, figuruje Slovan na 3. mieste, zatiaľ čo Košice až na 9. Pre Košice hovorí výhoda domáceho prostredia, ktorú si vybojovali najmä dobrými výkonmi v úvodnej fáze extraligy a tiež fakt, že v tejto sezóne zatiaľ vyhrali nad Slovanom všetky štyri vzájomné zápasy. Playoff však už viackrát v minulosti ukázalo, že je úplne novou a inou súťažou.

Slovan cestuje na východ už deň vopred, v nedeľu 17. marca, klubovým autobusom, ešte predtým absolvujú hráči jeden tréning v domácich podmienkach. Hlavný tréner Peter Oremus sľubuje fanúšikom, že mužstvo urobí všetko, čo je v jeho silách, pre úspech v tejto sérii.

 ,,Spravíme všetko pre to, aby sme boli úspešní. Máme veľkú kvalitu na to, aby sme sa odrazili dobrými výkonmi. Sme vyspelé, seriózne a rovnako silné mužstvo ako Košice. Vo štvrťfinále sa stretnú dva vyrovnané tímy."

Kapitán mužstva Michal Sersen, od ktorého návratu na ľad po operácii pruhu mužstvo vyhralo 16 z 22 zápasov, takto prognózuje sériu večných rivalov:

„Možno je na jednej strane škoda, že hráme s Košicami tak skoro, proti nim je to vždy zábava. Je to otvorené, môže to dopadnúť akokoľvek. Nemyslím si, že v tejto sérii bude mať niekto z niekoho strach. Treba mať zdravý rešpekt, ale sebavedomie máme. Myslím si, že aj Košice. Očakávam peknú sériu.“ 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar