Pod Zoborom proti dobre hrajúcej Nitre

HC SLOVAN sa predstaví dnes od 16:15 h na ľade HK Nitra.

V Nitre sa odohrá posledný šiesty vzájomný zápas týchto dvoch súperov v prebiehajúcej sezóne. V tejto štatistike je lepší Slovan, ktorý vyhral štyrikrát, Nitra sa radovala iba raz, keď uspela v Bratislave po nájazdoch. Slovanu sa celkovo pod Zoborom darí, naposledy sme na štadióne Nitry prehrali ešte vo finálovej sérii play-off.

Do tejto sezóny Nitra nevstúpila najlepšia. Dlho sa potýkala so zlou formou a prehrami, čo "corgoňov" odsunulo na posledné priečky a boj o záchranu. Tím prevzal v priebehu sezóny Antonín Stavjaňa a tomu to s Nitrou opäť ide. Jeho tím vyhral Kontinentálny pohár a v lige v posledných dvanástich zápasoch prehral iba trikrát. V poslednom kole uspela Nitra v Michalovciach po výsledku 4:2.

Súpisku Nitry doplnil Jozef Baláž, ktorý sa vrátil po krátkej anabáze v českej najvyššej súťaže a v staronovom drese sa zaradil medzi lídrov, v posledných 10 dueloch má na konte 12 bodov. Rovnaký bodový zisk má v štatistike aj Sahir Gill, rovnako prišiel do Nitry počas sezóny, ako aj Jake Elmer či produktívny bek Luke Green. 

Slušnú produktivitu má aj mladučký Adam Sýkora, či obranca František Gajdoš.

Do brány získalo vedenie Nitry zo Zlína Libora Kašíka.

Zápas HK Nitra - HC SLOVAN môžete od 16:15 h sledovať na stanici RTVS Šport.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar