Mládež a deti v HC SLOVAN Bratislava

Popri profesionálnom A tíme má HC SLOVAN Bratislava dlhú tradíciu v podpore hokeja medzi deťmi a mládežou. V súčasnosti pôsobí v rámci HC SLOVAN celkom 11 detských a mládežníckych tímov, od prípraviek až po juniorov.

V prípravkách sa hrať hokej učí okolo 175 detí, ďalších vyše 200 navštevuje športové hokejové triedy, celkom teda hrá hokej za Slovan takmer 400 detí a mladých ľudí.Snahou kompetentných manažérov v HC SLOVAN Bratislava mládež je umožniť hrať ľadový hokej od 4-5 rokov všetkým deťom bez ohľadu na sociálne prostredie, z ktorého pochádzajú. 

Po modernizácii zimného štadióna na Tehelnom poli a celého komplexu s tromi ľadovými plochami môžu deti trénovať na ľade v nimi a ich rodičmi určených hodinách, čím sa darí oveľa lepšie skĺbiť školskú výuku, tréningový proces a voľný čas strávený v rodinách. Preč sú na Slovane časy, keď deti museli stávať na skoré ranné tréningy.

Dôležitou súčasťou sú kvalifikovaní tréneri, ktorí majú možnosť sa neustále dovzdelávať a zvyšovať si trénerskú kvalifikáciu. V Slovane je tradícia angažovať bývalých úspešných a obľúbených hráčov do trénerskej práce s mládežou. Aktuálne pôsobia v rôznych detských a mládežníckych kategóriách bývalí skvelí hráči, ako Zdeno CígerRichard Kapuš, Jozef Pethö, Michal Hreus, Roman Liška alebo Michal Dostál. 

Po zmene vlastníkov klubu v lete 2020 sa novým šéftrénerom mládeže stal Róbert Döme, ktorý takmer 10 rokov pôsobil vo Švédsku v mládežníckych kategóriách kubov MODO Hockey Örnsköldsvik a AIK Stockholm. Športovým manažérom mládeže je ďalší bývalý skvelý hráč a bratislavský "srdciar" Miroslav Lažo, ktorý v poslednom čase viedol úspešne hokejové diagnostické a rekondičné centrum HDC Slovakia. 

Aj toto sa pomerne rýchlo odrazilo na vysokých počtoch detí a mládeže v hokejových štruktúrach Slovana, pričom na horných priečkach tabuliek sa v súčasnosti pohybujú v podstate všetky mládežnícke tímy Slovana.V duchu príslovia „lepšie raz vidieť ako stokrát počuť“ umožňuje HC SLOVAN svojim nádejam učiť sa od starších a skúsenejších aj návštevou domácich zápasov.

Na väčšinu domácich zápasov majú chlapci k dispozícii voľné vstupenky a svoje vzory môžu sledovať naživo v akcii v sprievode svojich trénerov, resp. rodičov.Vďaka investíciám, podmienkam na štadióne a trénerskej základni má klub všetky predpoklady stať sa opätovnou baštou mládežníckeho hokeja.

Kontakt

Róbert Döme, šéftréner mládeže, email: robert.dome@hcslovan.sk
Miroslav Lažo, športový manažér mládeže, email: miroslav.lazo@hcslovan.sk
Ivana Sabolová, manažérka, email: ivana.sabolova@hcslovan.sk

Oficiálna webová stránka HC SLOVAN mládež: https://hcslovanmladez.hockeyslovakia.sk/sk/

HC SLOVAN Bratislava - mládež o.z.
Odbojárov 9, 831 04 Bratislava
IČO: 30 846 773
DIČ: 2021726267
bankové spojenie: Tatra Banka a.s.
IBAN: SK2411000000002940048150


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar