Miro Šatan odohral v Martine prvý zápas za Slovan na ľade súpera

Po strele od protihráča zápas nedohral

V nedeľa sa v Martine prvýkrát v sezóne 2010/2011 vo farbách Slovana Bratislava predstavil v Slovnaft extralige aj na ľade súpera elitný útočník Miroslav Šatan. Ten iba v piatok podpísal s belasými zmluvu na päť zápasov, teda do decembrovej reprezentačnej prestávky.

Tridsaťšesťročný krídelník v piatok nastúpil doma proti Zvolenu, ale ani to nepomohlo trápiacemu sa Slovanu, ktorý prehral 2:3 po samostatných nájazdoch. Šatan zaznamenal jednu asistenciu. V nedeľu v Martine však vyšiel naprázdno a neabsolvoval ani celý zápase. V 43. minúte odišiel predčasne do šatne. 

"Miro Šatan je bojovník, ale teraz zápas nedohral, lebo ho bolestivo nastrelil hráč súpera pukom a nechceli sme to siliť," uviedol po zápase v Martine hlavný kouč Slovana Zdeno Cíger. 

Z Martina pochádzajúci kouč belasých šestnástu prehru bratislavského mužstva v posledných devätnástich dueloch zhodnotil nasledovne: "Ak nebudeme hrať šesťdesiat minút disciplinovane, nemôžeme vyhrať. Znovu sme urobili chyby, po ktorých sme inkasovali. Hoci sme dokázali vyrovnať, opäť sme vzápätí dostali gól a nestalo sa nám to prvýkrát." Zdeno Cíger pôsobí na lavičke HC Slovan Bratislava od polovice novembra, keď vystriedal Pavla Hynka.

jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar