Michal Sersen pokračuje v Slovane

Jedným z hráčov Slovana, ktorému k 30. aprílu 2023 končí viacročná zmluva, je aj dlhoročný kapitán HC SLOVAN Bratislava Michal Sersen.

S Michalom mali akcionári klubu a športový riaditeľ krátko po predčasnom konci sezóny osobitné stretnutia, na ktorom rokovali aj o jeho najbližšej budúcnosti. Michal na stretnutiach jasne naznačil, že chce ešte pokračovať v aktívnej hráčskej kariére a má ambíciu sa dobre pripraviť na ďalšiu sezónu.

Napokon sa po osobnom stretnutí s väčšinovým akcionárom klubu Rudolfom Hrubým dohodli na novom kontrakte do konca nasledujúcej sezóny 2023/24. 

„Michal si dokázal aj v uplynulej sezóne udržiavať dôstojnú výkonnosť pre slovenskú extraligu. Spokojnosť s ním vyjadrili aj tréneri. Očakávame, že v ďalšej sezóne v Slovane bude nielen jedným z lídrov omladeného tímu na ľade i v kabíne, ale zároveň mentorom pre mladších obrancov, ktorých plánujeme postupne zapracovať do A mužstva,” povedal športový riaditeľ HC SLOVAN Oto Haščák.

Michal Sersen debutoval v Slovane v sezóne 2002/03 ako sedemnásťročný. Celkom odohral v klube 16 sezón, z toho 7 v nadnárodnej KHL. V posledných piatich sezónach bol navyše kapitánom mužstva. Získal 5 majstrovských titulov, z toho 4 v Slovane. V roku 2012 bol členom reprezentačného výberu Slovenska, ktorý na MS v Helsinkách vybojoval titul vicemajstra sveta a strieborné medaily. Doteraz odohral za Slovan 764 súťažných zápasov, čím sa v tomto ukazovateli stal historickým klubovým rekordérom. Ak bude zdravý, v novej sezóne môže atakovať hranicu 800 zápasov.

"Som veľmi rád, že sme s vedením našli spoločnú reč a dospeli k dohode o novej zmluve. Obzvlášť po tejto nevydarenej sezóne som cítil, že klubu, v ktorom som strávil väčšinu svojej kariéry, ešte mám čo odovzdať. Teraz je prioritou dobre sa pripraviť na novú sezónu. Verím, že v nej spoločne s ostatnými chlapcami urobime fanúšikom radosť," povedal k podpisu novej zmluvy Michal Sersen.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar