Michal Sersen: "Piate miesto je malý zázrak."

HC SLOVAN Bratislava po zlom vstupe do sezóny napokon v druhej polovici základnej časti zabral, čoho výsledkom je postup do vyraďovacej časti z piatej pozície.

Text: slovanpositive.com - Tomáš Zubák

Slovan pred posledným zápasom základnej časti proti Liptovskému Mikulášu vedel, že iba výhra v riadnom hracom čase mu zaručí postup do play off bez ohľadu na to, ako ostatné mužstvá budú hrať. Po výhre 5:2 sa Slovan v play off stretne s HC Košice.

„Bolo to veľmi pozitívne víťazstvo. Keď sa pozriem na sezónu pred Vianocami a po Vianociach, kde sme sa v tom čase nachádzali v tabuľke, tak musím povedať, že naša hra sa zlepšila. Prišlo k viacerým zmenám, a bolo ich veľa, od hráčskych cez trénerske. Taktiež sme prešli na nový systém, tieto zmeny si postupne sadali. Verím, že v play off sa ukážu. Bolo to do posledného zápasu vyrovnané, o prvú šestku bojovali štyri mužstvá. Som rád, že sa nám to podarilo," zhodnotil práve skončenú základnú časť kapitán Michal Sersen.

Zároveň úprimne priznal, že napriek svojej bohatej a dlhej kariére, ktorá ani zďaleka ešte nekončí, takúto zvláštnu sezónu ešte nezažil.

"Bolo to naozaj náročné, menili sa až dvakrát tréneri. Začiatok bol pre nás katastrofálny, bojovali sme tam v podstate o záchranu. To, že sme napokon skončili piati, považujem za malý zázrak. Sezóna zďaleka nekončí, teraz skončila základná časť, práve začína sezóna.“

Slovan začne vyraďovaciu časť vonku v odvekom derby proti Košiciam, doma sa predstaví v piatok a sobotu 22. a 23. marca.

„Možno je na jednej strane škoda, že hráme s Košicami tak skoro, proti nim je to vždy zábava. Je to otvorené, môže to dopadnúť akokoľvek. Nemyslím si, že v tejto sérii bude mať niekto z niekoho strach. Treba mať zdravý rešpekt, ale sebavedomie máme. Myslím si, že aj Košice. Očakávam peknú sériu,“ prognózuje s pokorou.

Slovan od spomínaných Vianoc zbieral body, jeho zápasy boli veľakrát o prežití, každá strata sa mohla v konečnom účtovaní vypomstiť.

„Táto pauza nám príde vhod. Využijeme ju na oddych a regeneráciu. Mali sme v mužstve nejaké virózy a zranenia. Bude čas na doliečenie. Musíme dobre potrénovať a pripraviť sa na Košice," zakončil Sersen.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar