Dnes opäť na východe Slovenska

Dnes skoro ráno hráči HC SLOVAN Bratislava vycestovali na ďalší extraligový zápas na východ republiky. Od 18:00 h sa predstavia na ľade Ice Arena proti domácemu HC 21 Prešov.

Slovanisti sa stretli s Prešovom naposledy v minuloročnom play-off, v ktorom zvíťazili jednoznačne 4:0 na zápasy. V tejto sezóne sa klub z východu Slovenska ukazuje zatiaľ vo veľmi dobrom svetle. V tabuľke mu s dvanástimi bodmi patrí štvrté miesto, avšak len o bod za vedúcim Slovanom (Slovan má o zápas menej). Zranenie Tomáša Matoušeka v poslednom zápase nebolo vážne, a tak v dnešnom zápase by mali byť hlavnému trénerovi Jánovi Pardavému k dispozícii všetci hráči, ktorí v stredu odohrali duel proti švajčiarskému Rapperswill-Jona Lakers. 

Naďalej však tréneri Slovana nemôžu rátať s dvomi centrami Rapuzzim a Kytnárom. Po zápase v Spišskej žiaľ vypadol aj brankár Samuel Hlavaj, ktorý má v úvode sezóny skvelú formu. Momentálne sa zotavuje zo zranenia triesiel. Tréneri sa preto dnes budú rozhodovať medzi Coreauom, ktorému veľmi nevyšiel zápas ligy majstrov proti Rapperswilu a Samuelom Barošom, ktorý doteraz hájil svätyňu rezervy Modrých krídiel v Tipos SHL.

Naopak, jasnou jednotkou v bránkovisku tímu Ernesta Bokroša je ruský gólman Nikita Bespalov, v dvoch zápasoch ho nahradil v bráne mladý Eugen Rabčan. V úvode novej sezóny sa ukazuje, že náš dnešný súper sa spolieha najmä na produktivitu svojich zahraničných hráčov. V obrane má priemer bod na zápas americký obranca Sean Giles (1+5), ktorý posilnil klub HC 21 Prešov pred štartom do novej sezóny. V útoku s rovnakým bodovým priemerom bod na zápas korčuľuje kanadský center Abbott Girduckis (1+5). Najlepším strelcom z doterajších šiestich zápasov je americký center Max Gerlach so štyrmi gólmi. 

Zápas začína o 18:00 h a podľa všetkého by mala byť Ice Arena v Prešove veľmi slušne zaplnená. Našich chlapcov čaká búrlivé prostredie, veríme, že sa s ním vysporiadajú lepšie ako pred týždňom v Spišskej Novej Vsi a dobre naladia seba aj svojich fanúšikov pred domácim nedeľným šlágrom proti Zvolenu. Pre fanúšikov bude prístupný livestream na webovej stránke Tipsportu.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar