COVID prinútil Slovan odložiť zápasy

HC SLOVAN Bratislava ako zrejme posledné mužstvo Tipos Extraligy požiadalo SZĽH a Ligovú radu o odloženie najbližších troch zápasov.

Dôvodom je výrazne zhoršená zdravotná situácia v mužstve po návrate z minulotýždňového dvojzápasového tripu v Prešove a Poprade.

Vzhľadom na podozrenia z vírusového ochorenia u viacerých hráčov prebehlo počas víkendu testovanie rýchlym Ag testom, ktoré preukázalo 7 pozitívnych prípadoV na ochorenie COVID-19. Ďalších sedem hráčov sa testovania nemohlo zúčastniť, keďže sa cítili chorí a začali sa u nich prejavovať príznaky ochorenia.

Všetci hráči a realizačný tím podstúpili v pondelok 24. januára ráno testovanie PCR testami, ich výsledky budú známe ešte v priebehu popoludnia tohto istého dňa.

Na základe tejto situácie klub oficiálnym listom požiadal SZĽH a Ligovú radu o odklad najbližších troch zápasov, ktoré mal počas tohto týždňa odohrať na ľade súperov, a to v utorok a štvrtok v Trenčíne proti HK DUKLA a v nedeľu na východe republiky proti HC Košice. Klub zároveň o situácii informoval manažment Dukly Trenčín a HC Košice, ako aj Regionálny Úrad verejného zdravotnístva SR Bratislava. Zároveň s okamžitou platnosťou prerušil tréningový proces.

Ak sa hráči budú po piatich dňoch cítiť dobre a budú bez príznakov ochorenia, môžu podstúpiť ďalší PCR test a v prípade jeho negatívnosti môžu po piatich dňoch ukončiť izoláciu a karanténu a vrátiť sa do tréningového procesu.

Vírusové ochorenie sa už v polovici minulého týždňa vyskytlo u viacerých hráčov rezervy Modré krídla Slovan, ktorej odložili zápasy na ľade Vlci Žilina a TSS Group Spartak Dubnica. 

SPRÁVU BUDEME AKTUALIZOVAŤ


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar