Vysoká prehra na severe Moravy

Modré krídla Slovan sa nedočkali víťazstva ani vo štvrtom prípravnom zápase. Tentoraz po troch tesných prehrách podľahli mužstvu HC RT Torax Poruba vysoko 0:7. Šancu na reparát budú mať už vo štvrtok proti ďalšiemu tímu druhej najvyššej českej súťaže SC Marimex Kolín.

Foto: hcporuba.cz

Góly: 5. Šedivý (Voráček), 13. Klímek (Brodek, Moravec), 14. Sedlák (Doudera, Razgals), 16. Šoustal (Mrázek, Tvrdoň), 31. Klímek (Doudera, Šoustal), 33. Šedivý (Razgals), 39. Mrázek (Šoustal)


Zostava:
HC RT TORAX Poruba:
 Bláha (Dolejš) – Doudera, Sedlák, Klimíček, Pohl, Hlaváč, Lemcke, Voráček – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň, Šedivý, Střondala, Razgals, Brodek, Vachovec, Häring, Klímek, Moravec, Gřeš
Tréner: Jiří Režnar


HC Slovan Bratislava B: Andrisík (Marossy) – Fabuš, Hauser, Královič, Bohunický, Vidovič, Demo, Volkov – Dudáš, Preisinger, Ožvald, Trubač, R. Petráš, Klučiar, Včelka, Mamonov, Jendek, Olos, Adamčík, Hajník.
Tréner: Ján Lipiansky


Rozhodcovia: Rapák, Cabák – Bartoň, Tvrdý

Modré krídla cestovali na sever Moravy značne oslabené, kvôli reprezentačným povinnostiam na turnaji dvadsiatky vo Švédsku dostali voľno brankár Gadžijev a útočník Masnica. S A mužstvom sa vzhľadom na výpadok štyroch stabilných obrancov pripravuje Marcinko. Na súpiske sa už objavil útočník Hajník, ktorý má extraligové skúsenosti z Nových Zámkov.

Modré krídla nezachytili úvod stretnutia a už po 16 minútach prehrávali 0:4. Do druhej tretiny nastúpil do bránky za Andrisíka Marossy, ale ani ten nedokázal zabrániť pokračujúcemu gólostroju Poruby, ktorá sa netají vysokými ambíciami v nadchádzajúcej sezóne Chance ligy a už v príprave dosiahla niekoľko pozoruhodných výsledkov.

Tretia tretina sa už len dohrávala a tak sa počet inkasovaných gólov v sieti bratislavských brankárov zastavil na čísle 7. Modré krídla budú mať šancu napraviť si reputáciu už vo štvrtok 31. augusta o 14:00 h, keď na domácom ľade v predzápase hlavného chodu Slovan vs Kometa Brno privítajú ďalšieho účastníka druhej najvyššej českej súťaže SC Marimex Kolín. Vlani na jeho ľade dokázali zvíťaziť.

Hlasy trénerov po zápase:
Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): " Vedeli sme, že náš dnešný súper siahal proti Třebíči po víťažstve, takže z našej strany k žiadnemu podceneniu nedošlo. V prvých dvoch tretinách sme sa presadili kombinačne aj strelecky. V treťom dejstve už úroveň našej hry opadla, chlapci začali hrať až príliš individuálne a chýbala nám tiež koncovka. Myslím, že sme sa mohli presadiť ešte ďaleko viac." 

Ján Lipiansky (Modré krídla Slovan: "Očakával som, že Porubu viac potrápime. Vedeli sme o kvalite súpera, pripravovali sme sa ne neho, ale žiaľ absolútne sme nezachytili začiatok zápasu. Všade sme boli o krok pomalší, prehrávali sme osobné súboje a domáci to patrične využili. Na môj vkus bolo rozhodnuté až príliš skoro. V poslednej tretine sme sa trochu vrátili do zápasu, ale na výsledku sme už nič nedokázali zmeniť. Tento duel na jednoducho vôbec nevyšiel, ale pre našich mladých hráčov to bola veľká škola hokeja." 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar