V Třebíči sme padli v poslednej tretine

Modré krídla Slovan stále čakajú na prvé víťazstvo v príprave. V Třebíči proti domácej Horáckej Slavii živili šancu na úspech 50 minút, napokon však trikrát inkasovali v záverečnej desaťminútovke.

Foto: facebook SK Horácká Slavia Třebíč

Góly a asistencie: 26. Malý, 51. Vodný (Psota), 52. Berka (Michalčuk), 58. Bittner (Dočekal) – 31. Hajník (Jendek, Marcinko)


SK Horácká Slavia Třebíč: Pakarinen (31. Altrichter) – Bořuta, Furch, Štebih, Baláž, Poizl, Kříž, Vodička – Dočekal, Bittner, Psota, Berka, Vodný, Ferda, Stehlík, Malý, Frömel, Svoboda Matěj, Svoboda Matyáš, Michalčuk
Trenér: Pokorný


Modré krídla Slovan: Andrisík (Gadzhiev) – Kralovič, Myšiak, Hauser, Demo, Volkov, Vidovič, Marcinko – Dudáš, Preisinger, Ožvald, Hajník, Trubač, Klučiar, Včelka, Adamčík, Jendek, Mamonov, Olos, Masnica
Trenér: Ján Lipiansky


Diváci: 353

Odvetný vzájomný zápas mal podobný priebeh ako v Bratislave. Český druholigista bol viac na puku, vytváral si dobré strelecké príležitosti, ale mal problémy s koncovkou. Modré krídla Slovan obetavo bránili, zblokovali veľa striel a pomáhali tak spoľahlivému gólmanovi Andrisíkovi.

V prvej tretine hra krídiel trpela na časté vylučovania, z úvodných 15 minút až polovicu času odohrali krídla o jedného hráča menej. Presilovkám Třebíča sa však bez väčších ťažkostí ubránili. Paradoxne prvý gól padol v rovnovážnom stave po nevinnej akcii, keď Jakub Malý vystihol zlú rozohrávku a sám pred brankárom Andrisíkom nezaváhal. Modré krídla Slovan vyrovnali v 31. minúte. Ján Marcinko tvrdo vystrelil z ľavej strany, brankár Altrichter puk iba vyrazil a David Hajník doklepol do odkrytej bránky. Asistenciu pri góle si pripísal aj Lucas Jendek.

V ďalšom priebehu mladých Bratislavčanov viackrát podržal brankár Patrik Andrisík, najmä pri tutovkách Berku a Frömela. Kapituloval až v 51. minúte, keď ho nechytateľnou strelou do šibenice prekonal Michal Vodný. Už o minútu bol rozdiel dvojgólový, keď sa strelou medzi kruhmi presadil Michal Berka. Tréner Ján Lipiansky skúsil hru bez brankára už tri minúty pred koncom, avšak opustenú bránku trafil od vlastnej modrej Ladislav Bittner.

Modré krídla tak nevyhrali ani v piatom prípravnom stretnutí s mužstvom druhej najvyššej českej ligy, aj keď opäť odohralo vcelku vyrovnaný zápas a mladí hráči nazbierali ďalšie cenné skúsenosti.

Do začiatku Tipos SHL odohrajú krídla už len dva zápasy. Vo štvrtok 7. septembra sa predstavia na ľade nováčika Chance ligy Orli Znojmo a v utorok 12. septembra na domácom ľade v generálke na ligu privítajú v záverečnom zápase Joj Šport Slovenského pohára mužstvo TSS Group Spartak Dubnica.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar