Poznáme vyžrebovanie nového ročníka Tipos SHL

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja zároveň schválil prevod súťažnej licencie z HK Martin do Prešova. TIPOS Slovenskú hokejovú ligu bude hrať v metropole Šariša klub „Presov Hockey a.s.“, ktorý splnil všetky podmienky vyplývajúce z licenčnej smernice a súťažného poriadku.

Prevod súťažnej licencie z HC 21 Prešov, ktorý po vlaňajšej sezóne vypadol z extraligy, na klub HK Králi Kežmarok schválený nebol.

„HK Králi Kežmarok najprv nesplnili podmienky podľa súťažného poriadku. Pri opakovanom pokuse chceli presunúť klub do Levoče, no pri tomto zámere mal Výkonný výbor pochybnosti o dostatočnom technickom zabezpečení tamojšieho zimného štadióna pre potreby štartu v Slovenskej hokejovej lige, preto im ani opätovne neschválil prevod licencie,“ vysvetlil dôvody generálny sekretár zväzu a člen Výkonného výboru SZĽH Miroslav Lažo.

Výkonný výbor SZĽH má mandát od Kongresu SZĽH a kompetenciu zohľadniť a zvážiť všetky skutočnosti týkajúce sa udeľovania licencií do súťaží SZĽH. Je viazaný stanovami, poriadkami a smernicami schválenými kongresom a v prípade pochybností má oprávnenie licenciu neudeliť, keďže v zmysle predpisov SZĽH na udelenie alebo odstúpenie licencie nie je právny nárok.

HC 21 Prešov neprejavil záujem hrať TIPOS SHL a aktuálne už ani nespĺňa podmienky štartu v tejto súťaži a licencia bola klubu odobratá. Jedna licencia do TIPOS Slovenskej hokejovej ligy je teda voľná a Výkonný výbor SZĽH sa bude zaoberať tým, či bude ponúknutá účastníkovi 2. ligy seniorov alebo zostane nevyužitá a Slovenskú hokejovú ligu bude v súťažnom ročníku 2023/2024 hrať len 11 družstiev.

Na svojom zasadnutí 19. septembra Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja udelil voľnú licenciu na štart v TIPOS Slovenskej hokejovej lige HK 2016 Trebišov. 

HK 2016 Trebišov získal voľnú licenciu, ktorá zostala nevyužitá klubom HC 21 Prešov. Voľná licencia na štart v SHL bola ponúknutá klubom 2. ligy seniorov chronologicky podľa umiestnenia v minulej sezóne. Keďže HK Detva a MHK Dolný Kubín ponuku odmietli a HK Delikateso Bratislava zanikol, licenciu využil Trebišov, ktorý zároveň splnil všetky podmienky vyplývajúce z licenčnej smernice a súťažného poriadku.

Súťažné oddelenie po tomto rozhodnutí zverejnilo definitívny rozpis zápasov TIPOS SHL. Dôvodom omeškania boli práve procesy spomínaných účastníkov licenčných konaní o prevod licencií. 

Účastníci TIPOS Slovenskej hokejovej ligy v sezóne 2023/2024:

1. Modré Krídla Slovan
2. HK Spartak Dubnica
3. Aquacity Pikes (HK Levice) 
4. Prešov Hockey, mediálne HC Prešov (licencia od HK Martin)
5. HK ´95 Považská Bystrica
6. HKM Rimavská Sobota
7. HK ESMERO Skalica
8. HC TOPOĽČANY
9. HK Gladiators Trnava
10. HK Indian Žiar nad Hronom
11. VLCI Žilina 
12. HK STEEL TEAM Trebišov

1. kolo TIPOS Slovenskej hokejovej ligy 2023/2024:

PIATOK, 22. SEPTEMBER 2023
VLCI Žilina vs HK ESMERO Skalica
HK MŠK Indian Žiar nad Hronom  vs Modré krídla Slovan 
HC Topoľčany vs HC Prešov
HK STEEL TEAM Trebišov vs Aquacity Pikes
HK Gladiators vs HKM Rimavská Sobota   
HK ‘95 Považská Bystrica vs TSS Group Spartak Dubnica

Kompletné vyžrebovanie zápasov Modrých krídiel Slovan v TIPOS SHL 2023/24 nájdete na tomto odkaze.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar