Podarí sa krídlam zlomiť sériu prehier v Znojme?

V ceste za prvým víťazstvom v príprave bude dnes Modrým krídlam Slovan stáť na domácom ľade Nevoga Areny nováčik druhej najvyššej českej súťaže HC Orli Znojmo.

Foto: hcorli.cz

Znojemskí orly  odohrali v príprave doteraz šesť zápasov s bilanciou dve výhry a štyri prehry. Naposledy sa predstavili na ľade extraligového HKM Zvolen. Zápas sa im nevydaril, od jedného z ašpirantov na popredné priečky extraligy schytali tenisového "kanára" 0:6. Pred domácimi divákmi hrali napríklad s Duklou Jihlava, ktorá ich porazila dvakrát a domov si odviezla výhru 4:1. S vojakmi z Vysočiny hrali prípravný zápas aj krídla, prehrali ho tesne 2:3. Znojmo však na rozdiel od krídiel dokázalo  v príprave poraziť napríklad Horácku Slaviu Třebíč, s ktorou Modré krídla dvakrát prehrali.

Pre Znojmo dnes pôjde o generálku na Chance ligu a určite sa budú chcieť naladiť na víťaznú vlnu. Na súpiske nášho dnešného súpera sú takmer všetko hokejisti s českým pasom. Výnimku tvorí aj nám dobre známy brankár Roman Durný, ktorý v sezóne 2020/21 pred odchodom do zámoria krátko pôsobil v A mužstve Slovana. Druhým legionárom je 27-ročný švédsky útočník Anton Karlsson. Inak káder orlov tvorí zaujímavá zmes mladých a skúsených hráčov, z ktorých je známejší napríklad útočník Jan Hruška alebo kapitán Tomáš Svoboda.

Modré krídla Slovan zvolili v príprave konfrontáciu prevažne s tímami druhej najvyššej českej súťaže. Zatiaľ síce nedokázali poraziť ani jedného súpera, avšak s výnimkou zápasu v Porube boli každému vyrovnaným protivníkom. Zápasová prax s tímami vyspelejšej Chance ligy bola pre mladých chlapcov prospešná a mala by sa prejaviť v samotnej Tipos SHL. Koniec koncov, Modré krídla odohrali vyrovnané zápasy s viacerými mužstvami, s ktorými v príprave ťahali za kratší koniec aj slovenskí extraligisti alebo účastníci rakúskej ICE HL.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar