Na záver leta prišlo prvé víťazstvo

Modré krídla Slovan porazili vo svojom záverečnom zápase skupinovej fázy Joj Šport Slovenského pohára,ktorý bol zároveň generálkou pred začiatkom Tipos SHL, tím TSS Group Spartak Dubnica 6:4.

Modré krídla Slovan vs TSS Group Spartak Dubnica 6:4 (4:0, 0:1, 2:3)

Góly a asistencie: 7. Masnica, 9. Petráš, 9. Hajnik (Masnica), 20. Mamonov (Vidovič), 49. Masnica (Preisinger, Ličko), 59. Masnica – 29. Hovorka (Hřebíček, Mi. Kristín), 45. Chatrnúch (Švec, Mikula), 47. Kluka, 57. Chatrnúch (Janík, Tybor)


Modré Krídla Slovan: Gadžijev (Marossy) – Královič, Hauser, Marcinko, Ličko, Vidovič, Volkov, Myšiak – Masnica, Preisinger, Hajnik – Včelka, Petráš, Dudáš – Klučiar, Mamonov, Ožvald – Trubač, Jendek


TSS GROUP Spartak Dubnica: Lietava (21. Ma. Kristín) – Hřebíček, Kapičák, Rajzík, E. Švec, Janík, Chatrnúch, Hruška – Tybor, Hovorka, Tábi – Kluka, J. Švec, Mikula – Ferenyi, Haščák, Mi. Kristín – Uram, Bárdoš, Korbel


Rozhodcovia: Stano, Píšťanský – Zelený, Olle

O výsledku zápasu sa prakticky rozhodlo už v prvej tretine, v ktorej domáci deklasovali Dubničanovi 4:0. Skóre zápasu otvoril rutinérsky blafákom po samostatnom nájazde Patrik Masnica. V 9. minúte v rozpätí 13 sekúnd odskočili krídla už na rozdiel troch gólov. Najprv sa pri avizovanom vylúčení po akcii na jeden dotyk presadil Richard Petráš. Hneď po buly zúžitkoval výbornú prihrávku Masnicu na gól Davíd Hajník. Dielo skazy pre hostí dokonal v prvej tretine v presilovke Mamonov.

V polovici zápasu vyšla pekná presilovková akcia aj Dubnici a skúsený navrátilec Marek Hovorka znížil na 1:4. Šancu na gól mal aj ďalší skúsený odchovanec Tybor, na druhej strane zvonila žŕdka Krístínovej bránky, ktorý vystriedal po štvrtom góle Lietavu.

V tretej tretine krídla trošku hazardovali s pohodlným náskokom, ktorý sa v priebehu dvoch minút scvrkol na jeden gól. Najprv od modrej čiary znížil Chatrnúch a potom v presilovke po inidividuálnej akcii skóroval Michal Kluka. Našťastie pre krídla prišla zakrátko využitá presilovka aj na strane domácich. Prihrávku Preisingera príklepomz vrcholu ľavého kruhu umiestnil do bránky strelecky disponovaný Masnica. Hostia sa ešte raz vrátili do zápasu na rozdiel jediného gólu, tri minúty pred koncom Ožvald nešťastne tečoval Chatrnúchovu strelu ponad Gadžijeva. Krátko na to, ako Dubnica odvolala brankára sa však do prázdnej bránky po tretí raz v zápase trafil Masnica a stanovil konečné skóre zápasu na 6:4.

Modré krídla Slovan skončili v základnej skupine B Joj Šport Slovenského pohára na nepostupovom 3. mieste so ziskom 4 bodov. Dubnica je posledná.

Modré krídla Slovan začnú svoju tretiu sezónu v Tipos SHL v piatok 22. septembra, kalendár zápasov ešte stále nebol zverejnený. 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar