Na úvod prípravy tesná prehra v Jihlave

Modré krídla Slovan vo svojom prvom prípravnom zápase prehrali na ľade Dukly Jihlava 2:3. Dvakrát jednogólový náskok súpera dotiahli, ale na tretí gól Štefančíka päť minút pred koncom sa im už nepodarilo reagovať.

Góly: 13. Bartoš (Cachnín, Dundáček), 47. Burkov (Křehlík), 55. Štefančík (Havránek) – 25. Mamonov, 49. Dudáš (Preisinger, Hauser)


Zostavy:

HC Dukla Jihlava: Beran (Maláč) – Kolář, Kočí (A), Dundáček, Chvátal, Vala, Dudycha – Cachnín, Bartoš, Šik, Harkabus, Štefančík, Havránek, Křehlík, Rauš, Burkov, Meluzín (C), Pořízek, Brož
Tréner: Viktor Ujčík


Modré krídla Slovan: Gadžijev (Andrisík) – Ličko, Hauser, Volkov, Marcinko, Vidovič, Kralovič – Ožvald, Preisinger, Dudáš, Masnica, Včelka, Mamonov, Jendek, Adamčík, Petráš, Trubač
Tréner: Ján Lipiansky


Rozhodcovia: Mejzlík, Polák – Augusta, Trávník


Diváci: 196

Pre domácich to bol v poradí už tretí prípravný zápas, Modré krídla Slovan nastúpili na svoj prvý. Úvodná tretina ponúkla pomerne veľké množstvo gólových príležitostí, ale iba jediný gól. Dal do jihlavský David Bartoš v 13. minúte, ktorý dokázal z priestorov medzi kruhmi trafiť presne horný roh Gadžijevov bránky. Domáci sa dostali v priebehu prvej tretiny viackrát do tlaku v útočnom pásme, Modré krídla hrozili najmä zo samostatných únikov. Najväčšiu šancu mal hneď v úvode zápasu Patrik Masnica, ale neuspel po strele tesne nad ľadom. 

Aj v druhej tretine padol iba jeden gól, tentoraz boli úspešné Modré krídla Slovan. Využili chybu domácej obrany na modrej čiare a po samostatnom úniku prekonal bekhendovou strelou pod hornú žŕdku domáceho gólmana Berana Max Mamonov. Oba tímy si tiež zahrali po jednej presilovke, v nich sa však viac darilo obranám ako útokom.  

V tretej tretine išla opäť do vedenia Dukla Jihlava po strele Burkova. Modré krídla však dokázali vyrovnať v presilovke po strele Tomáša Dudáša. Defintívne rozhodnutie zápasu priniesol až gól Štefančíka päť minút pred koncom, ktorý v nájazde prekonal Gadžijeva bekhendovou strelou.

Modré krídla Slovan sa domácim fanúšikom predstavia už vo štvrtok 17. augusta, keď o 17:00 h hostia v prvom zápase Joj Šport Slovenského pohára tím Vlci Žilina.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar