Modré krídla odštartovali letnú prípravu

B mužstvo Slovana bude mať v ďalšej sezóne cieľ nadviazať na výsledky zo svojho premiérového účinkovania v Tipos SHL. V nadchádzajúcej sezóne sa chce prezentovať atraktívnejším, útočnejším a kreatívnejším herným štýlom a ponukou najlepších hráčov zvýšiť konkurenciu na majstrovskej súpiske A mužstva.

Hokej je v dnešnej dobe už celoročným športom. Hráči nemajú v medzisezónnom období veľa priestoru na voľno. Aj keď nám kalendár ukazuje len mesiac máj, Modré krídla Slovan už začínajú naplno zaberať. V pondelok 16. mája sa prvýkrát stretli na spoločnom tréningu zatiaľ pod vedením kondičného trénera Dominika Kubicu. Prvá fáza letnej prípravy bude trvať šesť týždňov do konca júna.

Trénerskej dvojici Rudolf Jendek - RIchard Kapuš vypršal po konci sezóny jednoročný kontrakt. Po analýze výsledkov a predvedenej hry počas celej minulej sezóny sa vedenie klubu rozhodlo s doterajšou dvojicou nepredĺžiť spoluprácu a angažovať nový realizačný tím, ktorý bude hráčom, ako aj hokejovej verejnosti predstavený koncom tohto týždňa. Rudolfovi Jendekovi a Richardovi Kapušovi klub ďakuje za odvedenú prácu s mladými hráčmi nielen v rezerve Slovana, ale aj v predchádzajúcich sezónach, keď spolu pôsobili v mládežníckych kategóriách klubu. V ďalšej trénerskej kariére im želá len to najlepšie.

„Projekt Modrých krídiel ako rezervného tímu HC SLOVAN Bratislava v druhej najvyššej súťaži má pre náš klub veľký význam. Vďaka majiteľom klubu dostávajú viacerí naši mladí hráči možnosť pokračovať vo svojom materskom klube. Môžu hokejovo ďalej dozrievať, zdokonaľovať sa, naberať zápasovú prax a následne zabojovať o A-mužstvo, prípadne extraligu v inom klube. Domnievam sa, že to všetko bolo už aj v prvej sezóne nášho fungovania postupne napĺňané. Pri tejto príležitosti sa chcem poďakovať odchádzajúcim trénerom za ich profesionálnu a poctivú robotu počas celej sezóny,” uviedol manažér Modrých krídiel Slovan Miroslav Lažo.

Do prvej fázy letnej prípravy sa zapojili títo hráči: 

Brankári: Noskovič, Beke, Marossy

Obrancovia: Žabka, Luža, Bohunický, Ejem, Demo, Mrva, Verčík, Hajduch, Hauser, Škultéty, Myšiak

Útočníci: Kukumber ml., Preisinger, Kľučiar, Lukošík, Fetkovič, Ožvald, Petriska, Dej, Trubač, Danišovský, Bubica, Petráš, Hamer, Jurica, Jasenec, Polák, M. Matoušek 

 

 

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar