Modré krídla neuspeli ani v Znojme

Modré krídla Slovan nedotiahli dobre rozohraný duel v Znojme a nováčikovi druhej najvyššej českej súťaže napokon podľahli 2:3 po predĺžení.

Foto: Timotej Šteffek

Góly a asistencie: 24. Hruška (Svoboda, Bartko), 25. Matuš (Beránek, Mareš), 62. Tejnor (Šťovíček, Adámek) – 11. Mamonov (Lupták, Trubač), 17. Dudáš (Vidovič, Myšiak)


HC LERAM Orli Znojmo: Groh (Žajdlík) – Bartko, Mareš, Tejnor, Stránský, Jenáček, Fajmon, Remta, Zukal – Hruška, Sklenář, Svoboda, Šťovíček, Adámek, Kučera, Matuš, Beránek, Karlsson, Špaček, Havlát, Sedláček.
Trenér: Jiří Beroun


Modré Krídla Slovan: Marossy (Andrisík) – Kralovič, Ličko, Myšiak, Hauser, Demo, Volkov, Vidovič – Olos, Preisinger, Dudáš, Hajnik, Jendek, Klučiar, Včelka, Adamčík, Trubač, Mamonov, Lupták.
Trenér: Ján Lipianský


Rozhodcovia: Michal Maršálek, Přemysl Skopal – Roman Komínek, Kamila Smetková


Diváci: 721

Modré krídla rozohrali ôsmy zápas prípravy, z toho siedmy proti českému druholigistovi, veľmi dobre. V 11. min. sa v neprehľadnej situácii pred Grohovou bránkou najlepšie zorientoval Mamonov a poslal belasé nádeje do vedenia. V 17. min. zvýšili krídla už na 2:0, keď obranca Myšiak šikovne nahodil puk pred bránku a Tomáš Dudáš ho tečoval pomedzi brankárove betóny.

Na začiatku druhej tretiny Znojmu pomohli presilovky. Výhodu o dvoch hráčov ešte neyužili, ale v 24. min. sa v ďalšej presilovke presadil zrejme najskúsenejší útočník domácich Jan Hruška. Orlom narástil krídla a prevzali iniciatívu v zápase. Už o necelé dve minúty vyrovnali po góle Matuša, ktorý dorazil do odkrytej Marossyho bránky strelu Mareša. Vo zvyšku tretiny sa hra opäť vyrovnala a rozhodnutie si obe mužstvá nechali na posledné dejstvo.

V tretej tretine mal najväčšiu šancu Včelka, ktorého puk už oblúčikom smeroval za bránkovú čiaru, odkiaľ ho odpálil v poslednej chvíli Zukal. Rozhodnutie mal v druhej minúte predĺženia na hokejke Klučiar, ale jeho bekhendový blafák Groh vychytal. A tak klasické "nedáš - dostaneš! platilo na druhej strane, keď už o 7 sekúnd Adámkovu strelu dorazil Tejnor a ukončil tak stretnutie v prospech domácich.

Modré krídla Slovan tak opäť odohrali vyrovnaný zápas, v ktorom boli kúsok od víťazstva, ale ani na ôsmy pokus sa im to nepodarilo. Prípravu pred začiatkom Tipos SHL zakončia doma v utorok 12. septembra zápasom proti TSS Group Spartak Dubnica, ktorý je zároveň zápasom B skupiny Joj Šport Slovenského pohára.

Hodnotenie trénerov:

Jiří Beroun (Znojmo): "V první třetině jsme neměli ten klid na hokejkách, který jsme potřebovali. Kluci byli zbytečně nervózní a z toho hodně ztráceli puky. Na druhou stranu je dobře, že za stavu 0:2 jsme se dokázali dostat do zápasu a hra se postupně zlepšovala. Měli jsme tam spoustu šancí, které je ale potřeba proměnit. Je před námi strašně moc práce. Musíme zapracovat na osobních soubojích a speciálních týmech na oslabení a přesilovky. Liga bude opravdu těžká a my musíme odvádět sto procent práce."

Ján Lipianský (Modré krídla Slovan): "Mali sme dobrý začiatok zápasu. Vedeli sme, že musíme veľa korčuľovať a byť silní v osobných súbojoch. Náskok po prvej tretine 2:0 hovoril za všetko. S druhou tretinou však máme dlhodobý problém. Prišli opäť zbytočné fauly, po ktorých sa niektorí hráči nedostali späť do herného tempa a iní sú zase preťažení. Dovolili sme Znojmu, aby sa vrátilo späť do zápasu. Naši mladí hráči sa musia naučiť hrať počas celých šesťdesiat minút. Pre Znojmo to bol dnes posledný prípravný zápas a čakali sme, že určite budú chcieť vyhrať. To sa im aj podarilo a ja im želám, aby mali aj úspešný vstup do Chance ligy." 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar