Hrozivo vyzerajúci faul na Lucu Krakovského

NÁDEJNÝ MLÁDEŽNÍCKY REPREZENTANT JE UŽ V BRATISLAVE A ČAKÁ HO OPERÁCIA NA KRAMÁROCH.

V závere stredajšieho zápasu 21 kola Tipos Slovenskej hokejovej ligy medzi HK Levice a Modré krídla Slovan prišlo k hrozivo vyzerajúcemu momentu, keď domáci hráč nešetrne narazil na mantinel dorasteneckého reprezentanta Slovenska a obrancu prvej formácie krídiel Lucu Krakovského (2004). Ten zostal istý čas nehybne ležať na ľadovej ploche a podľa niektorých aktérov zápasu bol chvíľu v bezvedomí. Neskôr už dokázal hýbať oboma končatinami a komunikovať s okolím.

Hráča slovanistickej rezervy  previezli do levickej nemocnice. Pri vyšetreniach boli s ním generálny manažér Maroš Krajči a športový riaditeľ B mužstva Miroslav Lažo. Ten ešte neskoro večer opísal stav mladého obrancu nasledovne:

"Luca je stabilizovaný a nemal by mať problém s krčnou chrbticou. Bol pri vedomí, komunikoval s nami a dokázal hýbať oboma končatinami. Teraz čakáme na vyšetrenie CT a vyjadrenie špecializovaného lekára". 

Lucu Krakovského previezli ešte v noci do Bratislavy. Momentálne sa nachádza v Nemocnici na Kramároch a v najbližších hodinách ho čaká operácia ramena.

"V dôsledku tvrdého nárazu na mantinel má roztrhané väzy v ramene, ktoré treba operovať. Taktiež utrpel otras mozgu," doplnil vo štvrtok ráno Miroslav Lažo.

Luca Krakovský patrí medzi najväčšie talenty z mládežníckych kategórií HC SLOVAN v posledných rokoch. Je členom reprezentačného kádra Slovenska do 18 rokov. Solídne sa prezentoval v lete na prestížnom turnaji Hlinka-Gretzky Cup, kde patril do základnej zostavy mužstva, ktoré obsadilo 2. miesto. HC SLOVAN Bratislava, ako aj všetci spoluhráči a realizačný tím Modré krídla Slovan veria, že bude čoskoro v poriadku a ešte v tejto sezóne sa vráti do zápasového kolotoča.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar