HK Poprad vs. SLOVAN Bratislava

HK Poprad
3 2
HC SLOVAN Bratislava
pp
(1:0, 1:1, 0:1, 1:0)
Nedeľa 04.12.2022, 18:00 23. kolo ZŠ Poprad

Oslabený Slovan vezie z Popradu bod

V zostave Slovana nenastúpili viaceré opory (Ackered, Zigo, Rapuzzi, Torok, Lukošík), pred zápasom vypadol s virózou zo zostavy Brant Harris. Slovan nevstúpil do zápasu dobre, keď už v 5. minúte prehrával v Poprade 0:1 po góle Paločka. Vo viacerých momentoch podržal opäť dobre chytajúci Jared Coreau.

Do druhej tretiny lepšie naskočili domáci, keď hneď v jej prvej minúte zvyšoval na dvojgólový rozdiel Tomáš Záborský. Odpoveďou bol protiútok Slovana, ktorý strelou od kruhou využil útočník Samuel Takáč. 

V úvode tretej tretiny sa po strielanej prihrávke Mackenzieho presadil Liam Pecararo a vyrovnal skóre zápasu. V závere zápasu však fauloval Juraj Valach, ktorého trest sa preniesol do predĺženia. Presilovú hru Poprad využil vďaka strele od obrancu Drgoňa. Popradčania triumfovali nad obhajcom titulu prvýkrát v sezóne, keď predchádzajúce dva zápasy prehrali so skóre 2:9. Tomáš Záborský aj Liam Pecararo zaznamenali v stretnutí dva body za gól a asistenciu. Slovan sa napriek prehre udržal na čele tabuľky.

Fotogaléria