HK Nitra vs. SLOVAN Bratislava

HK Nitra
1 4
HC SLOVAN Bratislava
Utorok 06.12.2022, 18:00 17. kolo Tipsport Aréna Nitra

Slovan potvrdil úlohu favorita v Nitre

Nitrania nastúpili na zápas už aj so staronovým trénerom Antonínom Stavjaňom. Zápas začali aktívne a v úvodnom dejstve prestrieľali Slovan 15:9. Prispeli k tomu však tri vylúčenia Slovana v úvodnej desaťminútovke. Domácich však opäť trápila mizerná koncovka, čo v ďalšom priebehu zápasu skúsení slovanisti využili. V závere prvej časti sa šťastnou strelou presadil najlepší strelec Slovana Marcel Haščák.

Druhé dejstvo nezačali domáci poľa predstáv. Slovan prebral inicitívu a Harris zvýšíl v 26. minúte na 2:0. Druhá tretina bola poznačená viacerými vylúčeniami na strane Slovana, v ktorých však podržal výborne chytajúci Samuel Hlavaj. 

V tretej časti zápasu sa po peknej akcii mladíkov Petriska-Kukumberg presadil Jakub Minárik. O pár minút neskôr sa po dobrom napádaní Marcela Haščáka dostal k puku Milan Kytnár a definitívne zlomil súpera. V závere ešte šťastne skórovali domáci a stanovili výsledok na 4:1 pre Slovan. "Corgoni" prehrali už ôsmy zápas po sebe a v tabuľke im patrí posledná priečka. "Belasí" sa osamostatnili na čele tabuľky o tri body pred Zvolenom.

Fotogaléria