SLOVAN Bratislava vs. HK GROTTO Spišská Nová Ves

HC SLOVAN Bratislava
5 4
HK GROTTO Spišská Nová Ves
Piatok 17.02.2023, 18:00 38. kolo Arena Ondreja Nepelu

Dráma v závere priniesla Slovanu dva body

HC SLOVAN Bratislava – HK GROTTO Spišská Nová Ves 5:4 pp a sn (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0, 1:0)

Góly:
4. Harris (Pecararo, Ščerbak), 40. Takáč (Maier), 57. MacKenzie (Ščerbak), 58. Fominych (Zigo), rozh. nájazd Kytnár – 13. Laporte (Majdan, Giľák), 31. Verbeek (Kerbashian, Majdan), 40. Verbeek (Kerbashian, Beaudry), 41. Majdan (Kerbashian, Verbeek). Rozhodovali: Štefík, Rojík – D. Konc ml., Staššák, vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0, 4230 divákov.

HC SLOVAN: Hlavaj – MacKenzie, Golian, Kallen, Maier, Gachulinec, Sersen, Beňo – Pecararo, Harris, Ščerbak – Fominych, Duke, Takáč – Zigo, Kytnár, Török – Kukumberg, Preisinger, Šotek
Spišská Nová Ves: Melicherčík – Beaudry, Romaňák, Ališauskas, Ulander, Valach, Groch – Rapáč, Nellis, Laporte – Verbeek, Kerbashian, Majdan – Džugan, Myklucha Giľák – Vartovník, Bortňák, Belluš

Podobne ako predošlý domáci zápas začali Slovanisti dobre. Už vo štvrtej minúte otvoril skóre Brant Harris, ktorého milimetrovou prihrávkou našiel Liam Pecararo. Hostia hrali nepríjemný hokej, dobre korčuľovali a fyzickou hrou spôsobovali Slovanistom problémy. Prvé dejstvo poznačili aj vylúčenie, na strane Slovana boli tri. Práve jedno z nich potrestal tvrdou strelou Laporte a vyrovnal.

V druhej tretine nevyužilo ani jedno mužstvo presilovú hru o dvoch hráčov, góly však napokon padli aj v špeciálnych herných činnostiach. Najskôr sa ešte v rovnovážnom počte presadil Verbeek, ktorý z rýchleho protiútoku nedal Hlavajovi šancu. Polminúty pred koncom druhej tretiny vyrovnal vo vlastnom oslabení Samuel Takáč, no už o desať sekúnd poslal Spišiakov opäť do vedenia Verbeek.

So Slovanom to nevyzeralo dobre, keď v 41. minúte takmer po rovnakej akcii zvýšil Majdan už na 4:2. Belasí bojovali, no Spišská Nová Ves umnou hrou držala útoky Slovana na dištanc. Naši hráči sa napokon dočkali po dvoch fauloch hostí. Presilovku o dvoch hráčov využil Mackenzie, o minútu pri ďalšom avizovanom vylúčení vyrovnal Fominykh.

Stretnutie sa nerozhodlo v predĺžení, kde mali príležitosti oba celky. V samostatných nájazdoch sa za Slovan presadil Milan Kytnár i Daniil Fominykh, hostí vychytal Samuel Hlavaj. Naši hráči si tak do tabuľky pripisujú dva body po výhre 5:4 v samostatných nájazdoch.

 

Fotogaléria