SLOVAN Bratislava vs. HK Dukla Ingema Michalovce

HC SLOVAN Bratislava
2 3
HK Dukla Ingema Michalovce
Utorok 14.02.2023, 18:30 37. kolo Arena Ondreja Nepelu

Slovan nevyužil svoje šance a nebodoval

HC SLOVAN Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Góly: 2. Fominych (Duke), 42. Haščák (Kallen) - 29. Zabusovs (Glazkov, Suja), 31. Žitný (Glazkov, Galamboš), 42. Osburn (Paločko, Bjalončík). Rozhodovali: Novák, Rojík – Haringa, D. Konc ml., vylúčení: 3:5, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 3827 divákov.

HC SLOVAN: Coreau – MacKenzie, Golian, Kallen, Maier, Gachulinec, Sersen, Beňo – Pecararo, Harris, Ščerbak – Fominych, Duke, Takáč – Zigo, Kytnár, Haščák – Török, Preisinger, Šotek – Dej
Michalovce: Škorvánek – Macejko, Glazkov, Osburn, Hammond, Michalčin, Mihálik – Puliš, Suja, Buc – Pereskokov, Pavlovs, Zabusovs – Žitný, Bjalončík, Paločko – Vašaš, Galamboš, Chalupa

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorkovom domácom dueli 37. kola Tipos Extraligy s Duklou Ingema Michalovce 2:3. Vydarenú premiéru na striedačke Dukly absolvoval Peter Kudelka, ktorý minulý týždeň nahradil na poste trénera odvolaného Romana Stantiena. Slovan napriek prehre zostal na čele tabuľky o bod pred Zvolenom.

Domáci išili do vedenia už v 2. minúte po góle Fomynicha, no Michalovciam nedokázali odskočiť na rozdiel dvoch gólov. V prvej tretine bol spoľahlivý aj Jared Coreau, ktorý kryl všetky strely súpera. 

Hostia dokonale zaskočili Slovan v druhej tretine. V dvoch presilových hrách strelila Dukla dva góly. Na 1:1 vyrovnal strelou švihom Zabusovs, do vedenia poslal hostí Žitný, ktorý dostal presnú prihrávku a trafil do poloprázdnej brány.

Slovan v tretej tretine zabojoval, dokázal vyrovnať už po minúte hry, keď sa v presilovej hre presadil Marcel Haščák. Vyrovnaný stav však vydržal len niekoľko sekúnd, keď Slovan prepadol vpredu a trestal Osburn. Tretí gól Michaloviec sa napokon ukázal ako víťazný. Slovanisti nevyrovnali z obrovských šancí Harrisa, Takáča, ale ani pri záverečnej hre bez brankára. 

Fotogaléria